Anita Dujić: Juno nakit oslikava moju ličnost

Model Anita Dujić nakon skoro dve decenije rada u svetu mode odlučila je da pokrene sopstveni brend nakita Juno jewelry. U skladu sa stilom poznate Hrvatice i komadi koje dizajnira odlikuju minimalizam, prefinjenost i skladne forme. Decentni komadi izrađeni od srebra i poludragog kamenja za kratko vreme privukli su pažnju žena širom regiona. Nakon prve kolekcije koja je plasirala na proleće ove godine, Dujićeva je nedavno prezentovala i modele za jesen i zimu za koje je inspiraciju pronašla u prirodi. Novu kolekciju prati i dobro osmišljenja kampanja za koju je fotografije uradila Karmen Poznić, za frizuru i šminku bio je zadužen Ivica Palinić dok je sama Anita zaštitno lice.

3ad-121016

Nakon godina rada u modi, odlučili ste da pokrenete sopstvenu liniju nakita, koliko vam je trebalo vremena od prvobitne ideje do lansiranja brenda Juno?
– Ideja se već nekoliko godina „kuvala“ u mojoj glavi. To nešto je čučalo i čekalo da se ja malo zaustavim i posvetim mu svoje vreme. Nisam želela da se upuštam u tu priču pre nego što sam o svemu dobro promislila. Tržište je već dovoljno zasićeno raznim produktima i htela sam nešto posebno, svoje, a opet upečatljivo.
Komadi koje dizajnirate su u minimalističkom stilu, rukovodite li se i sami modnim pravilom „manje je više“?
– Apsolutno. Kako u modi, tako i u životu, verujem da je manje zaista više. Ne volim da odeća ili nakit vrište za mene, već da pričaju priču. Iako, ne ograničavam se samo jednim modnim stilom, on je određen mojim trenutnim stanjem i volim da se poigravam. Neki bi rekli da sam ziheraš, a ja volim da kažem da sam klasičarka s pomakom.

1ad-121016

Gde ste pronašli inspiraciju za jesenju kolekciju Juno nakita?
– Inspiraciju za sve nalazim u prirodi, i na ulici, među ljudima u pokretu. Jesen posebno volim jer nam daje najljepše moguće boje i zaista je magična. Gledajući oblike, boje i strukturu zaista sve možemo naći u prirodi, od toga nema dalje, bolje.
Koliko vam je bitno da svaku novu kolekciju isprate i odgovarajuće fotografije?
– Kao modelu i nekome ko je 17 godina ispred foto-objektiva, ali i nekome ko je diplomirao ekonomiju na smeru marketing, neizmerno mi je bitno. Danas je PR, koji prate dobre fotografije, sve. Ljudi vole da vide dobro upakovan i predstavljen proizvod, a još ako se iza tog lepog celofana krije i dobra ideja u kombinaciji sa kvalitetom, onda je uspeh zagarantovan. Bez toga se jednostavno ne može, ako gradite brend.

4ad-121016

Koje komade iz poslednje kolekcije najradije i sami nosite?
– Teško mi je da izdvojim jer volim sve. No, nekako najposebnija mi je „Tora“ – ogrlica od 24k pozlaćenog srebra u kombinaciji sa poludragim kamenom Turmalinom. Idealan jesenski komad koji ide uz sve, a opet svoj i drugačiji.
Kako birate materijale koje koristiti u izradi?
– Trenutno sam orijentisana na srebro i 24k pozlaćeno srebro. Uz to se poigravam sa poludragim kamenjem, koralima, končićima. Svaka sezona donosi nešto novo, a verujem da će u budućnosti biti još dosta noviteta jer moja mašta, kao i nove ideje, ne prestaju da rastu.
Šta je najteži, a šta najzanimljiviji deo vašeg posla?
– Pokušavam da se setim šta bi moglo da bude najteže i ne ide mi baš, jer ništa mi nije teško, s obzirom na to da uživam u celom tom procesu. A najzanimljivije je svakako osmišljavanje nove kolekcije. Ja sam već u glavi, a i na papiru, u sezoni proljeće/leto 2017.

2ad-121016

Kako kupci iz Srbije mogu da dođu do vaših komada?
– Trenutno nas mogu pronaći na našim  Facebook i Instagram stranicama gde mogu i da poruče komade, a do proleća ćemo imati i online shop za čitav region.
Koliko vam društvene mreže pomažu u prezentaciji vašeg rada?
– Digitalni marketing odnosno društvene mreže su nešto bez čega se ne može zamisliti poslovanje, bilo koje vrste. To je najbolji i najbrži način da proizvod dođe do što više ljudi.
Da li je nakit sastavni deo svakog vašeg outfita i koliko je po vama izbor aksesoara presudan za stil svake žene?
– Mislim da nakit oplemenjuje svaku kombinaciju, daje joj onaj poseban šarm i „touch“ koji stavlja tačku na i. Iako volim minimalistički nakit, jedva primetan, bez njega nekako kombinacija nije potpuna, nije zaokružena. Zato sam i kreirala nakit koji predstavlja moj lični stil i estetiku, u nadi da će ga i drugi prepoznati. Nikad ne bih mogla da predstavljam ono iza čega ne stojim 100% i što, u jednu ruku, nije deo mene.

5ad-121016

Podeli

Scroll to Top