Novi umaci od paradajza donose dašak leta na zimske trpeze
U susret sve hladnijim danima, brend Bakina Tajna lansirao je tri nova umaka od paradajza koji u teglicama čuvaju leto i svežinu ukusa tokom cele godine. Ovi proizvodi savršen su dodatak za testeninu, pirinač, picu i mnoga druga jela, a napravljeni su od pažljivo biranih lokalnih sastojaka – sočnog paradajza šljivara, svežeg bosiljka i maslinovog ulja.
Povodom lansiranja novih proizvoda, brend je u Dorćol Platzu organizovao druženje za predstavnike medija koji su imali jedinstvenu priliku da da se uvere u kvalitet i bogatstvo ukusa umaka, pripremljenih prema tradicionalnim receptima, ali uz savremeni pristup i to bez glutena, veštačkih boja, veštačkih ukusa i konzervanasa.
Tokom događaja, prisutni su uživali u degustaciji sva tri umaka (Klasik, Bosiljak i Ljuti) kroz raznovrsna jela pripremljena na licu mesta od strane sjajnih kuvara. Svako jelo naglašavalo je kvalitetne sastojke i poseban proces pripreme, uključujući kuvanje na niskim temperaturama za očuvanje punih ukusa.
– Naši Umaci od paradajza su stvoreni s ljubavlju, pažnjom i poštovanjem, baš kao što bi to radile naše bake. Proces pripreme je složen i dug, počevši od odabira, preko pranja i mlevenja, pa sve do ljuštenja i kuvanja. Koristimo samo najbolje lokalne sastojke i pripremamo ih koristeći tradicionalne metode, poštujući prirodu i zdravlje. Naši umaci nastaju u jednom malom mestu, Igrošu, i prenose priču o punom ukusu, kvalitetnom obroku, domaćoj hrani na nove generacije – istakli su tom prilikom iz Bakina Tajna tima.
Događaj nije bio samo gastronomski užitak, već i jedinstvena prilika za edukaciju i zabavu. Posetioci su učili kako se uzgaja bosiljak kod kuće, vezli na đerđefu i pravili fotografije. Celokupnu atmosferu dodatno je obogatila sjajna muzika, dok je program vodio poznati voditelj Slobodan Šarenac.
Tekst: INJournal magazin
Foto: Nikola Ćirković