Bojana Barović otkrila nam je sve tajne svog izgleda

U vreme kada estetska hirurgija dominira u sferi lepote, manekenka Bojana Barović svoj izgled nije “stavljala pod nož” već za sada uživa samo u blagodetima mezoterapije bez igala. Atraktivna Novosađanka poverenje ukazuje prirodnim preparatima koju su joj odlična alternative za proizvode poznatih kozmetičkih kuća. Život u Los Anđelesu mnogo je uticao na njenu percepciju nege, a zahvaljujući dostupnoj edukaciji i velikom izboru kozmetike lako dolazi do najboljih rešenja za svoju kožu. Jedna od najlepših Srpkinja pronašla je pravu meru, pa u njenom slučaju kvalitetna nega ne podrazumeva opsesivnu posvećenost izgledu.
Kakvi su vaši svakodnevni rituali kada je u pitanju nega lica?
– Najviše pažnje posvećujem čišćenju lica koje sam dok sam bila mlađa ponekad, bez razloga, izbegavala. Uveče obavezno detaljno očistim kožu miceralnom vodom koja mi poslednjih godina najviše prija, a potom nansem blagi tonik na prirodnoj bazi i kremu za lice. Ujtru se umijem samo vodom ili nekim blagim sapunom i nanesem kremu. Nekoliko puta mesečno stavljam i maske za lice, a ponekad koristim i piling za nešto dublje čišćenje.

2bb16116

Šta vam je najvažnije prilikom izbora preparata?
– Da ne sadrže mnogo hemijskih supstanci poput parabena. Pre nego što kupim neki proizvod najpre pogledam sirovinski sastav i trudim se da kozmetika koju koristim bude što prirodnija. Ranije sam često koristila proizvode prestižnih kozmetičkih kuća, dok su danas moji kriterijumi sasvim drugačiji. U Americi postoji veliki izbor organske i prirodne kozmetike koju uglavnom upotrebljavam mada nisam opsednuta time i desi se da nekad kupim i proizvod koji nije u potpunosti bez hemijskih supstanci. Možda je trend prirodne kozmetike samo dobar marketing, ali iz predostrožnosti volim da povedem računa da kozmetika koju koristim bude kvalitetna.
Odlazite li kod kozmetičara i dermatologa?
– Imam veoma zahvalan ten koji ne zahteva preterane tretmane tako da odlazim u salone na svakih nekoliko meseci. Tada volim da odradim rutinsko čišćenje lica i ubacivanje vitaminskih koktela kroz tretmane mezoterapije bez igala. To mi izuzetno prija i to su najinvenzivniji tretmani koje sam u ovom trenutku spremna da radim. Možda će se kroz nekoliko godina moje mišljenje promeniti.
Kako se neguju žene u Los Anđelesu?
– Tamo žene mnogo više vode računa o svom izgledu nego kod nas što je uslovljeno prvenstveno ekonomskom situacijom. Međutim, postoji i druga strane te medalje, jer je mnogo onih koje preteraju u hiruškim zahvatima, pa tako nigde u svetu nisam videla toliko izoperisanih žena kao u Los Anđelesu. Naravno, ima i mnogo lepih primera žena koje se pažljivo brinu o svom izgledu i neguju se na prirodan način što se vidi već na prvi pogled. Tamo su ljudima dostupne najnovije tehnologije i veliki izbor preparata, pa lako mogu sebi da priušte najbolju negu.

1bb 16116

Da li je život u Americi uticao na vaš pristup negi?
– Jeste, zato što se tamo na svakom koraku nešto novo reklamira i promoviše, a s obzirom na to da volim da učim o tim stvarima, lako dolazim do korisnih informacija i mnogo toga sam saznala.
Na čemu se bazira vaša ishrana?
– Prvenstveno izbegavam prerađenu hranu. Za doručak obično jedem voće i žitarice, ponekad i jaja dok za ručak volim da pojedem meso i povrće. Uvek kada imam vremena kuvam, veoma često naša domaća jela uz poneko tajlandsko, kinesko ili italijansko. Hleb jedem retko, pa uz meso najčešće serviram rižu, kinou ili jedem paste.
Da li je fizička aktivnost neophodna za dobru liniju?
– Jeste, nije dovoljno samo se hraniti zdravo, kao što nije dovoljno ni samo vežbanje. Potreban je miks. Meni jako prija joga koju radim uglavnom dva puta nedeljno, ponekad radim i aerobne treninge uz kardio program. Kada je reč o kardio vežbama ne volim preterano da trčim, ali zato imam sreću da u Los Anđelesu postoje staze za planinarenje gde često odlazim sa prijateljima i to mi je najbolji kardio trening. Nikada ne radim vežbe sa tegovima jer ne volim kada vidim nabildovane žene već mi je mnogo lepše kada su nam mišići vretenasti.

3bb 16116

Podeli

Scroll to Top