Bojana Krsmanović: Ne želim da se odreknem svojih ženstvenih oblina

Atraktivna manekenka agencije Fox fashion, Bojana Krsmanović već sa četrnaest godina zakoračila je u svet mode zahvaljujući sestri koja je po profesiji dizajnerka. Bez obzira na surova pravila koja vladaju u svetu mode, ova odlučna lepotica rešila je da se istakne na svoj način i to joj je pošlo za rukom. Tako se nije dorekla svojih ženstvenih oblina zbog kojih je često porede sa Sofijom Loren i Monicom Beluci dok je zbog mladeža iznad usana zovu i srpska Cindy Craford. Iako joj imponuju poređenja sa najlepšim ženama sveta, Bojana želi da se instakne na sopstveni način i zato neguje svoju individualnost.

Prošlu godinu obeležila je vaša saradnja sa brendom Guess čije ste postali zaštitno lice, po čemu ćete pamtiti taj posao?

– Uvek se radujem saradnji sa Guessom, pre svega zato što volim da slikam i predstavljam brenodove koji mi se lično dopadaju. Njihov tim uvek bira devojke koje imaju istaknute atribute i trudi se da one izgledaju što ženstvenije. Takođe ću pamtiti tu saradnju i po mom prvom odlasku u SAD i uzbuđenju koje sam osetila kada sam sletela u Los Anđeles.

1p bki 30115

Kakvi su vaši ciljevi za 2015. godinu?

– Imam mnogo ciljeva i mislim da će mi ova godina biti veoma naporna kako je i počela, u smislu da ću dosta putovati, a i slikanja su neretko na suprotnim krajevima sveta. Na to sam već navikla i koliko god rada i truda bude bilo potrebno, radujem se tome jer želim da se maksimalno posvetim karijeri.

Poslednjih godina uglavnom radite na evropskom i americkom tržistu, imate li u planu potpuno preseljenje u SAD?

– Mnogo sam vezana za svoj grad, tako da ću se uvek povremeno vraćati u Beograd. Slikanja koja radim su i na evropskom i na američkom tržistu, ali dok se bavim ovim poslom veći period ću provoditi tamo gde je najbolje za karijeru, a za sada je to Njujork.

Netipična ste manekenka koja je ponosna na svoje obline, da li vam je zbog toga teže da uspete u surovom svetu modelinga gde vladaju i dalje mršave devojke?

– Sada mogu da kažem da se polako vraćaju u modu devojke sa oblinama, ali svakako da je tržiste i dalje podeljeno i da jednostavno za jedan deo posla, kao što su revije, mršave devojake i dalje dominiraju. Nikad nisam želela da smršam jer se jednostavno ne bih osećala dobro u svojoj koži što je jako važno jer je samopouzdanje deo lepote, ali i ključ uspeha.

2p bki 30115

Porede vas sa Monikom Beluči i Sofijom Loren, ali najviše sa Cindx Craford, imponuju li vam ta poređenja?

– Mislim da bi svakome imponovala poređenja sa svetskim lepoticama, ali sam ja pri stavu da želim da budem origanalna i da se izdvajam od drugih.

U kom gradu na svetu biste najviše voleli da živite i radite?

– Sviđaju mi se mnogi gradovi, a najvise bih volela da, dok se bavim maneknstvom, budem u Los Anđelesu. U taj grad sam se zaljubila zbog načina života koji je dosta opušten, čini se da tamo ima manje stresan, vreme je tokom cele godine toplo, a i tamo imam prijatelje. Kansije, bih svakako volela da se vratim u Beograd.

Imate li specijalan režim ishrane i vežbi i na koji način održavate savršenu figuru?

– Najvažnija stvar je ishrana. Nikad ne gladujem, ali se hranim zdravo i unosim dosta proteina, a kada se to poštuje nije potrebno provoditi mnogo vremena u teretani da bi se održala dobra figura. Svakako da dopustim sebi da se nekad opustim sa svojom omiljenom brzom hranom, samo naravno da je sve u granicama.

3p bki 30115

Već sa 14 godina zakoračili ste u svet modelinga, a ove godine napunićete 24, kada se okrenete iza sebe, po čemu ćete pamtiti svojih prvih deset godina u manekenstvu?

– Ušla sam u svet mode sa 14 godina, ali sam počela ozbiljnije da radim kad sam zavrršila srednju školu. Iako u početku nisam želela time da se bavim, sada sam jako zahvalna jer mi je ovaj posao pružio da vidim mesta na koja možda nikad ne bih otišla i veliko životno iskustvo koje pruža konstatno upoznavanje novih ljudi i različitih kultura.

Imate li podršku porodice u svemu što radite?

– Podrška je jako bitna, pogotovu kada ste veoma mladi. Od roditelje nisam imala veliku podršku jer su pre svega bili previše zabrinuti i nisu želeli da putujem toliko, ali je zato sestra uvek bila tu i podsećala na to da ne odustajem.

Šta je bio vaš poslednji poslovni izazov?

– Nedavno sam imala slikanje za italijanski brend Golden Lady i predstavljala njihov donji ves, što mi je takođe bilo lepo iskustvo jer su slike bas onakve kakve ja volim. Akcenat je stavljen na seksipil žene i isticanje lepote kroz ženstveni stil oblačenja.

Podeli

Scroll to Top