Danijela Dimitrovska: „Kupovina prve Chanel torbe imala je za mene posebno značenje“

Danijela Dimitrovska nam je otkrila šta će najčešće nositi ovog leta, kako se pakuje za put i zbog čega je kupovina prve Chanel torbe za nju imala posebno značenje

U vreme kada je rodila sina Matiju često smo Danijeli Dimitrovskoj postavljali pitanje da li je završila manekensku karijeru? Desetak godina kasnije, kad pogledamo njen Instagram profil koji prati preko 200 hiljada ljudi, jasno nam je da i dalje ima veoma značajno mesto u svetu mode, samo na nešto drugačiji način. Budući da je uvek obučena tako da većina devojaka želi da „prepiše“ kompletan stajling, želeli smo da saznamo sve o njenim modnim pravilima i afinitetima.

INJournal: Šta ćete ovog leta najčešće nositi?
– Svetle, naročito bež tonove, a kombinacija su baggy pantalone i topići. Nikada nisam volela da pokazujem stomak, ali je uz sazrevanje došlo i samopouzanje. Ni više godina ni kraće majice. Volim i oversize odela, mada mi na Tik Toku zameraju što ih nostim. Često čitam komentare koji glase; „dokle ćeš biti u tim džakovima, sve ti je preveliko“, ali volim takve stvari. Verovatno na taj način, podsvesno, hoću da pokažem da mi nije toliko važna fizička lepota, već energija i pamet. Imam ja šta i da kažem. (smeh) Leto donosi kupaće kostime i haljinice, što tanje i kraće. Zato mi je za letovanje dovoljan jedan kofer i to najmanji.
INJournal: Imali ste vremena da naučite koliko stvari gde treba poneti.
– Stvarno se pametno pakujem. Napravim fiting pred put, sklopim outfite, odslikam ih i nosim tačno ono što mi treba.
INJournal: Zbog čega slikate?
– Da znam koji nakit i kakva obuća ide uz to što sam odabrala. Sve detaljno isplaniram. Ranije mi se dešavalo da ponesem mnogo stvari, a ništa ni sa čim ne mogu da uklopim. Onda sam rekla – čekaj, ne može ovako, moramo bolje da se organizujemo.

INJournal: Bila mi je zanimljiva vaša izjava da bar deset godina izbegavate all black outfite i da često nošenje belih odela ima za vas posebno značenje?
– Kad sam bila mlađa nosila sam tamnije boje. Tada mi je jedna žena rekla: „ti si pozitivna osoba, zašto se tako oblačiš?“ Njen komentar me je naterao da se zamislim. Govorila sam da volim crno, a u stvari – ne volim. Shvatila sam da mi se dopada belo, svetlo, bež. Rekla sam sebi – oblači se u skladu sa tim što voliš. Tu moju iskrenost, spontanost, u nekim momentima i naivnost, pokazujem kroz boje garderobe koju nosim.
INJournal: Koja boja asocira na naivnost?
– Mislila sam na čistoću i iskrensot. Kad ti prilazim – mada to retko činim – prilazim ti otvorenog srca. Kod mene nema kalkulisanja, a ako te pusim da mi priđeš, dočekaće te raširene ruke.

INJournal: Posle više od 20 godina u modnom svetu, ko može da vam da modni savet?
– Moj saradnik Marko, kog zovem – kreativni direktor. Volim da u timu imam mlade ljude koji znaju šta se dešava, šta je aktuelno. To je veoma bitno, budući da ne volim da baš mnogo budem u trendu i jako mi je važno da zadržim sebe, jer je to preduslov da bih se dobro osećala u tome što nosim. Postoji nekoliko domaćih dizajnera koje obožavam i sa kojima volim da sarađujem, a pre svih mislim na Inses Janković. U njihovim modelima mogu da istaknem ono što kod sebe volim i sakrijem ono što u tom momentu ne želim da pokažem.
INJournal: Da li je moguće da neko ko ima takvu figuru nešto sakriva?
– Nije sve za svaku priliku, jer je jedan outfit prikladan za koktel, a drugi za crveni tepih. Uz to, postoje forme odeće koje mi ne odgovaraju, pa ih izbehavam. Imam i ja periode kad „nabacim“ po neki kilogram. Ljudi to možda ne primećuju, ali meni smeta. Moja baza ishrane jeste zdrava, ali problem je kad dođe period slava. Tada se opustim, jer i ja volim rusku salatu i pečenje. Kad uđem u post, onda sledi pročišćenje na više nivoa.

INJournal: U kojoj odeći se osećate najležernije?
– Volim oversize trenerke, bele uske majice, dobre Nike patike i tube haljinu – usku, jednostavnu, do poda. Najbolje se osećam u jednostavnim stvarima, jer i kao osoba nisam komplikovana.
INJournal: Da li ste nekada shoppingom popravljali raspoloženje?
– Kako da mi shopping popravi raspoloženje, kad sam tolike godine u modi, toliko mi je sve dostupno, toliko toga sam nosila… Da mi sada kažu: „evo Birkin tašne, izvolite“, ja bih bila jako zahvalna, ali sutradan bih se osećala isto kao i pre nje. Najviše me obraduje putovanje sa voljenom osobom, sinom ili prijateljima. U ovoj fazi života emocija me „radi“ više od bilo čega na svetu, a onda na red dolazi poslovni uspeh.

INJournal: Koji je prvi statusni simbol koji ste sebi priuštili?
– Sećam se, to je bilo posle prvih velikih honorara. Otišla sam kod svoje menadžerke u Parizu i rekla joj: „Volela bih da kupim Chanel torbu, ali želim da se s tobom konsultujem. Da li misliš da je OK da je kupim?“. Jako sam racionalna osoba i za sve što poželim čekam pravi momenat. Više volim da novac uložim u posao i, ako mogu, da ga dupliram, pa ću onda sebe da nagradim, jer je i to potrebno. Verujem u protok energije – moraš da daš da bi ti se vratilo. Nisam škrta, ali ni nekontrolisana. No, da se vratim na Chanel torbu. Kupila sam je posle menadžerkine potvrde da je to sasvim u redu. Ta sreća je bila na drugom nivou – ne toliko zbog samog statusnog simbola, već zbog činjenice da mi je to bila potvrda da sam, mada vrlo mlada, uspela.
INJournal: Da li ta tašna i dalje postoji?
– I dalje je nosim i kao nova je. U međuvremenu joj je cena skočila.

Intervju: Brankica Treskavica
Foto: Privatna arhiva

Podeli

Scroll to Top