Đorđe Bukvić: Uplovite u maštovit svet priča mladog umetnika

Jeste li spremni za uzbudljivo putovanje kroz priče koje je svojim fotografijama dočarao mladi umetnik Đorđe Bukvić? Pripremite se, krećemo…
U subotu uveče u Hotelu Kragujevac otvorena je prva samostalna izložba našeg talentovanog fotografa pod romantičnim nazivom „Tales“. Prijatna atmosfera, dobra vibracija i mnogo mladih i nasmejanih lica obeležilo je ovaj event. Osim radova sedamnaestogodišnjeg Bukvića, posetioci su imali priliku da vide i modele dizajnera sa kojima je sarađivao, ali i da prelistaju najnoviji broj časopisa „Bazar“ za koji je Đorđe fotografisao naslovnu stranu.

– Tales je moja prva samostalna izložba, sa čije ce postavke će nekoliko fotografija biti izloženo i na izložbama u Majamiju i Parizu. Pored izložbe, priredio sam i koktel sa svoje bliske prijatelje, tim saradnika i medije.

1p djb 29315

Koliko dugo ste pripremali ovu postavku?

– Izložbu sam pripremao prethodnih dva-tri meseca, a sastoji se iz fotografija mojih različitih editorijala i kampanja koje sam radio. Pored fotografija, na eventu su bili izloženi i komadi nekih od dizajnera sa kojima sam sarađivao. A imao sam priliku i da predstavim novi broj Bazara za koji sam snimio naslovnu stranu i editorijal.

Kakvi su vaši planovi za budućnost?

– U pripremi je moj prvi workshop koji će se realizovati kroz nekoliko nedelja, takođe je u planu editorijal za jedan američki magazin i jako se radujem članku o meni koji će uskoro izaći u prestižnom „Harpers Bazaar China ART ISSUE“.

2p djb 29315

Đorđe je već postao miljenik mnogih urednika inostranih magazina. Sa italijanskim „Vogue-om“ i njujorškom kompanijom „Art+Commerce“ potpisao je zvanični ugovor, a prošlog leta, njegove tri fotografije bile su izložene i na „International Photography Exhibition“ na Times Square-u. O njegovom talentu pisala je čak i Sofia Guellaty, urednica prestižnog portala „Style.Com Arabia“, a omiljen je i među domaćim dizajnerima i blogerima, kao što su Anika Božić ili Tamara Kalinić.

6p djb 29315

7p djb 29315

5p djb 29315

4p djb 29315

3p djb 29315

Foto: Nikola Ćirković

 

Podeli

Scroll to Top