Drugačija božićna poslastica: Bezgluteinski puding

Božićna trpeza ne može se zamisliti bez ukusne poslastice kojom volimo da završimo svaki slavski ručak. Ukoliko još niste smislili šta ćete vašim ukućanima spremiti danas ili želite da ih iznenadite nešto drugačijom delicijom donosimo vam recept Jamiea Olivera za bezgluteinski pudig koji se brzo priprema i svima će se  dopasti. Ovaj voćni slatkiš biće odlično rešenje nakon obilnog obroka jer neće opteretiti stomake vaših najbližih, a odličnog je ukusa.

SASTOJCI:

Za fil:

300g smznutih jagoda
300g smerznutih malina
1 naranča
1/2 štapića vanile
30g šećera
1 kašičica kukuruznog brašna

Za koru:

100g šećera
100g heljdinog brašna
100g mlevenih badema
100g maslaca

Sladoled od vanile za dekoraciju

PRIPREMA:

Zagrejte pećnicu na 180°C. Iscedite narandžu i pomešajte dobijeni sok sa jagodama i malinama. Dodajne semenke iz štapića vanile, šećer i kukuruzno brašno.
Koru napravite tako što ćete u pomešati šećer, heljdino brašno, bademe i otopljeni maslac tako da dobijete kompaktnu smesu.
U male vatrostalne činije stavite najpre fil, a odozgo koru i pecite 30 minuta. Poslužite uz sladoled od vanile.

Recept i fotografija: jamieoliver.com

Podeli

Scroll to Top