Elena Risteska nam je otkrila kako se neguje i kako održava vitku liniju

Makedonska pevačica Elena Risteska koja je oduševila publiku širom regiona svojim učešćem u šou programu „Tvoje lice zvuči poznato“, prirodnu lepotu nasledila je u porodici, a pravilnom negom se trudi da što duže sačuva mladalački izgled. Ova dvadesetosmogodišnja brineta priznaje da tokom tinejdžerskih dana nije mnogo vodila računa o preparatima koje koristi i više je volela da provodi vreme u kafićima nego u salonima lepote, ali se sa godinama sve promenilo. Sada sa velikom pažnjom bira kozmetičke proizvode, a redovni odlasci kod frizera, na manikir i pedikir, kao i na masaže su obavezni u njenom mesečnom rasporedu. Kako bi sačuvala dobru liniju, ona je i sportski aktivna a u poslednje vreme najviše joj prijaju treninzi tenisa.

Imate li pravila za negu kojih se uvek pridržavate?

– Imam rituale kojih se uvek pridržavam. Moje prvo pravilo je da nikada ne idem na spavanje, a da pre toga ne očistim dobro kožu što nisam uvek praktikovala tokom tinejdžerkih dana. Tada sam bila mnogo opuštenija i mislila sam da ću uvek imati lepo lice bez da pridajem nezi veliku pažnju. Sada obavezno najpre očistim kožu vlažnim maramicama koje u sebi ne sadrže alkohol, a potom kosristim sredstvo iz linije „L`oreal Perfection“ koje dubinski čisti kožu. Kada nemam snimanja i nastupe i kada ne koristim tešku šminku onda dozvolim sebi luksuz i da malo kožu odmorim od preparata. Pa se tada samo umijem pre spavanja i nanesem hidratantnu kremu.

Da li zbog čestih snimanja kada koristite jaku scensku šminku morate više da obraćate pažnju na izbor preparata koje koristite?

– Naravno. Čim mi se desi da nemam česta snimanja, odmah primećujem da mi koža lica izgleda bolje, jer ne zatvaram pore teško šminkom. Pošto imam izuzetno suvu kožu, moram mnogo da vodim računa i o izboru kreme za lice. Dok sam bila mlađa koristila sam samo „Bekutan“, a potom mi je trebalo mnogo vremena da pronađem odgovarajuću pomadu. Na sreću, otkrila sam jednu „Eucerin“ kremu namenjenu za izuzetno osetljivu kožu koja je za mene pravi spas.

Obraćate li podjednaku pažnju i na negu kože tela?

– Da, jer kao što sam rekla imam jako suvu kožu i moram da koristim preparate koji su izuzetno hidratantni. Ako mi se desi da stavim mleko za telo koje mi u potpunosti ne odgovara ili ako preskočim mazanje, odmah mi je koža drugačija.

1p er 10515

Vaša kosa je izuzetno gusta i duga, da li je teško održavate?

– Tokom šou programa „Tvoje lice zvuči poznato“ kosa mi je poprilično loše izgledala jer sam menjala mnogo frizura i koristila preparate za posvetljivanje. Međutim, kada sam u Skoplju obavezno dva puta nedeljno idem kod frizera. Imam svoje termine ponedeljkom i četvrtkom i gotovo nikada ih ne otkazujem. Moja kosa je jako gusta i duga tako da mi je za pranje i sušenje kod kuće potrebno tri sata dok frizer u salonu to uradi mnogo brže od mene.

Znači li to da nikada ne perete kosu kod kuće?

– Gotovo nikada, a i kada to radim, koristim šampon i masku koju upotrebljava i moj frizer u salonu.

Imate li običaj da odlazite redovno i kod kozmetičara ili na masaže?

– Svake nedelje idem u moj omiljeni salon „Afrodita S“ na masažu. To mi jako prija, naročito ako sam prethodne noći imala nastup i ako mi je telo izmoreno.

Volite li da odlazite na masaže sa suprugom ili drugaricama, ili vam prija da tada budete sami?

– U salon lepote uvek odlazim sama. To je jedino vreme tokom nedelje kada sam usmerena samo na sebe. Tada mogu da ćutim ako mi se ćuti ili da pričam sa osobljem ako mi se priča, ili da čitam neki časopis. Sa suprugom i drugaricama volim da provodim vreme, ali ne u salonu.

Uživate li dok se opuštate u salonima lepote?

– Veoma, to je vreme kada punim svoje baterije. Nije uvek bilo tako. Dok sam bila tinejdžerka nisam podnosila da dugo budem u salonu već sam samo čekala trenutak da završim sa tretmanom i da odem u neki kafić. Sada je to potpuno drugačije.

Da li uvek imate uredne i nalakirane nokte?

– Da i zato na svake dve nedelje odlazim na manikir i pedikir. Tehnologija je i u tom pogledu jako napredovala, pa je tako recimo ranije trebalo mnogo vremena da biste stavili gel na noktima koji se ne skida brzo dok danas postoje gel lakovi koji se samo namažu, zatim osuše uz pomoć specijalnih lampi i taj tretman traje mnogo kraće. Osim toga, lak se ne skida tako da imate uredan pedikir i manikir sve dok vam ne porastu nokti.

2p er 10515

Trudite li se da svaki dan jedete nešto kuvano?

– Ne kuvam svaki dan, jer smo moj suprug i ja moderni. Nekada pripremamo obrok kod kuće, a nekada jedemo i u restoranima. Oboje volimo da eksperimentišemo, pa tako često kada kuvamo isprobavamo nove ukuse i uživamo u tome.

Jeste li gurmani ili se trudite da se hranite zdravo?

– Trudimo se da jedemo zdravu hranu i jela u kojima ima mnogo povrća. Nakon dvadeset i pete godine čovek lako dodaje kilograme tako da mora da se vodi računa i o liniji i o zdravlju. Međutim, dešava nam se da pet dana za redom jedemo zdravu hranu, a onda šestog odemo kod mojih roditelja na roštilj ili spremimo picu kod kuće. Takođe, kada sam na snimanjima, jedem ono što mi se donese jer nisam osoba koja će zahtevati poseban tretman.

Trenirate li redovno?

– Ranije sam bila izuzetno sportski aktivna, trčala sam pored Vardara i odlazila redovno u teretanu. Onda sam u jednom trenutku prestala sa bilo kakvom aktivnošću i dodala sam deset kilograma što je depresivno delovalo na mene i osećala sam se loše. Zato sam ponovo počela da se bavim sportom i idem na treninge tenisa tri puta nedeljno. To je sasvim dovoljno da mi se metabolizam ubrza i da ne dodajem lako kilograme. A još važnije je što se osećam mnogo življe i vedrija sam.

Foto: Facebook

Podeli

Scroll to Top