Ena Jović nam je otkrila koje makeup četkice svaka žena treba da ima u svom neseseru

Četkice za šminkanje definitivno su jedna od makeup kategorija pri čijoj kupovni nam je potrebna pomoć. Da li je bolje da budu napravljene od prirodne ili veštačke dlake? Da li je važno da izdvojimo novac za dobru četkicu ili i drogerijski proizvodi mogu da završe posao? Dileme su brojne! Zato smo pomoć potražili od poznate beogradske šminkerke Ene Jović, koja nam je dala odlične preporuke. Sačuvajte ih za sledeću kupovinu.

Koliko je bitan izbor četkica za šminkanje?
– Iako sam veliki zagovornik šminkanja prstima jer se toplotom tela pigmenti otapaju i dublje ulaze u kožu, pa ceo makeup izgleda prirodnije, postoje stvari koje izgledaju bolje kada se nanose četkicama. I što su četkice bolje, to će šminka izgledati bolje i lepše.

Kako da izaberemo odgovarajuće četkice?
– Četkice za oči, za blendanje senki oko očiju jako su važne. Bitno je da budu meke i izrađene od prirodne dlake jer tada one same šminakju za vas. S druge strane, za korektor i ostalu tečnu šminka bolji su izbor četkice od veštačke dlake, jer se one lakše peru. Kada je reč o tečnim puderima, možemo ih nanositi četkicama, beauty blenderima ili prstima, a to zavisi od vrste pudera i njegove teskture. Iako sam probala dosta vrsta, za mene je najbolji izbor originalni beauty blnder koji se koristi tako što se pokvasi i utapkava u kožu. Beauty blenderi su naročito dobri za pudere gušće teksture, jer ih lepo rasporede po koži, dok se puderi koji imaju tečnu teksturu najbolje nanose fluffy četkicama.

Na šta bi trebalo da obratimo pažnju pri kupovini četkica za šminkanje?
– Najvažnije je da obratite pažnju za šta služi određena četkica, ali se ne treba ni slepo voditi time, jer se dosta četkica može koristiti za više namena. Dakle, nemojte samo usko gledati šta piše na pakovanju. Jednu četkicu možemo koristi za više namena, tako da za dobar makeup nije potrebno imati puno četkica. Na primer, fluffy četkicu možemo koristiti za blendanje korektora i senki, pa čak i za nanošenje pudera, iako je ona mala. Takođe, moj savet je da ne kupujete prevelike četkica. Iz mog iskustva, velike i široke četkice nemaju toliku upotrebnu vednost, a najčešće se to dešava sa četkicama za rumenila. Kupite malu četkicu, kojom ćete lako ublendati rumenilo, jer obrazi nisu toliko veliki.

Četkice koja svaka žena mora da ima u neseseru…
– Ja bih rekla da je svakoj ženi dovoljno da ima četiri ili pet četkica u neseseru. Tu spadaju jedna mala kosa četkica koja će da služi za izvlaženje ajlajnera, jedna fluffy četkica za senke ili eventualno za korektor, jedna za rumenilo, koja kako sam rekla ne bi trebalo da je velika, i jedna za začešljavanje obrva. Sve ostalo nanosimo prstima.

Enina preporuka četkica

M.A.C Cosmetics – 217 Synthetic Blending Brush
Aura – Četka za senčenje očnog kapka
Beauty Blender Original
Zoeva – 234 Smoky Shader Brush
Zoeva – 324 Brow & Lash Spoolie Brush
Zoeva – 126 Blush Blender Brush

Razgovarala: Kristina Blagojević
Foto: Privatna arhiva, Promo

Podeli

Scroll to Top