Enterijer: 5 komada koje morate imati u spavaćoj sobi

Spavaća soba predstavlja možda i najomiljeniji kutak skoro svakog od nas, u kome želimo da se osećamo kao da smo u nekoj bajci – izolovano i opušteno. To je mesto kojem se uvek rado vraćamo na kraju svakog dana, pa je dobro da se potrudimo da atmosfera u njemu bude prijatna i umirujuća. Svejendo je koji stil volite i da li radije birate nameštaj od drveta ili nešto hladnije metalne komade, ovih 5 stvari, neophodni su u svakoj spavaćoj sobi.

#1 Udoban tepih

Foto: Veranda Magazine
Foto: Veranda Magazine

Ne postoji ništa lepše nego kada prve korake tokom dana napravite po mekom tepihu. Osim toga, on će zimi lepo zagrejati vaša stopala. Zato nemojte zanemarivati važnost izbora pravog tepiha za spavaću sobu.

#2 Kvaliteta posteljina

Foto: decorpad.com
Foto: decorpad.com

Svako od nas trećinu života provede spavajući što znači da tokom prosečnog ljudskog veka prespavamo između 25 i 30 godina. To je više nego dobar razlog da biramo kvalitete posteljine. Nemojte štediti novac na njima i birajte samo najbolje materijale.

#3 Prava mera jastuka

Foto: Tamara Magel Studio
Foto: Tamara Magel Studio

Jedna od najvećih dizajnerskih grešaka kojima svedočimo u spavaćoj sobi jeste premalo ili previše jastuka. Prava mera je četiri do šest jastuka. Tako će vaš krevet izgledati raskošno, a opet vam neće trebati mnogo vremena da ih sklonite pre spavanja.

#4 Mesto za sedenje

Foto: Michelle Wenitsky Interior Design
Foto: Michelle Wenitsky Interior Design

Većina ljudi zaboravlja da unese sofu ili fotelju u svoju spavaću sobu, a ovaj komad je veoma praktičan. U njemu možete sesti dok završavate večernje obaveze na svom laptopu ili kada ujtru razgovarate telefonom. Neka krevet bude samo vaše utočište za spavanje.

#5 Komad koji volite

Foto: decorpad.com
Foto: decorpad.com

Spavaća soba nije potpuna bez komada koji su vam intimno značajni. To mogu biti fotografije, mala umetnička dela ili bilo koja uspomena koja je vama važna. Vaša spavaća soba je mesto gde spavate svake noći i gde se budite svakog jutra, pa je važno da ga ispunite stvarima koje vas čine srećnim.

Naslovna fotografija: Susan Glick Interiors

Podeli

Scroll to Top