Erna Miletić: Predstavlja prvu kolekciju „All Black Everything“

Šarmantnu Ernu Miletić publika je već imala priliku da upozna kroz njen modni blog u kome je pokazala umeće da spaja besprekorne odevne kombinacije i da se na svoj način poigrava sa trendovima. Međutim, to je bio samo početak njene modne priče. Nakon što je nedavno diplomirala dizajn na prestižnoj Accademia del Lusso, sa mnogo entuzijazma stvorila je svoju prvu kolekciju „All black everything“. Umesto poigravanja sa koloritom, mlada kreatorka odlučila je da akcenat stavi na izboru kvalitetnih materijala i da stvori garderobu koja je elegantna i klasična, a opet efektna i upadljiva.

em1

Koliko dugo ste pripremali vašu prvu kolekciju?

– Skiciranje, traženje materijala i konačna realizacija su trajali oko dva-tri meseca.

Šta vam je bilo najbitnije tokom stvaranja modela?

– Najbitnije mi je bilo da su svi modeli kvalitetno urađeni i nosivi u različitim prilikama.

Gde pronalazite inspiraciju?

– Teško je to objasniti, ali nekad je dovoljno da uočim neki zaniljiv materijal i model haljine, suknje ili bilo čega drugog, mi se odmah stvori u glavi. Tako je na primer bilo sa ovom kolekcijom. Počelo je od zanimljivog ručno rađenog materijala, pa se na to nadovezala čipka, malo resa i tila i sve se na kraju lepo sklopilo u moju prvu kolekciju „All black everything“.

Da li vam je crna omiljena boja i kada birate vaše odevne kombinacije?

– Da, crna je moja omiljena boja… Ukoliko u celom outfitu preovladava crna boja onda nekim detaljima pokušavam da „razbijem“ to.

Na koji način planirate da promovišete kolekciju i koliko je to bitan segment vašeg rada?

– Promocija i marketing su jako bitni u mom poslu. Ja sam imala sreću da sarađujem sa najpoznatijom modnom blogerkom i ujedno mojom dobrom prijateljicom pri promociji ove kolekcije, Zoranom Jovanović. Ona je većini omladine modni uzor i stvarno je ispromovisala moju liniju na najbolji mogući način.

1pp

Ranije ste radili haljine za maturu, koliko vam je to iskustvo pomoglo prilikom stvaranja ove kolekcije?

– To je bio mini projekat. Bila sam jako nestrpljiva da bih čekala da dobijem diplomu sa akademije, pa da tek onda da počnem da radim i tako sam odlučila da uradim četiri haljine i nekoliko kupaćih kostima. Želela sam da vidim kako to sve funkcioniše i to prvo iskustvo je bilo jako stresno i jako poučno. Drago mi je što sam to sve prošla tada, jer sam spremnija započela karijeru sa aktuelnom kolekcijom.

Javnosti ste poznati i kao modna blogerka, u kom smeru će se razvijati vaš digitalni dnevnik u budućnosti?

– Već godinu i po dana, svakog meseca se, u ulozi blogerke, slikam za modni časopis „Shopping lista“ koji izlazi u Crnoj Gori, tako da i dalje planiram da se bavim time. Iako je to sada više moj hobi.

Hoćete li se vremenom odreci blogovanja?

– Blogovanje je sada moj hobi jer planiram da se više posvetim dizajnu, a dokle mi vreme i obaveze budu dozvoljavale, ja cu se baviti i jednim i drugim.

Sećate li se trenutka kada ste odlučili da se bavite dizajnom odeće?

– Ne secam se konkretno trenutka, ali dok sam još išla u srednju školu stalno sam crtkala nesto, a haljine najviše.

2pp

Kakve su vaše ambicije kada je taj posao u pitanju?

– Svako ko započinje svoju karijeru u bilo kom poslu ima velike ambicije, pa tako i ja. Ali neću ništa da govorim, neka dela govore umesto mene.

Jeste li ljubav prema modi nasledili od mame ili drugih članova porodice?

– Ja sam jedina u mojoj porodici koja se bavi i koja je opčinjena modom. Iako to nisam nasledila od mame, ona i drugi članovi porodice me svakako podržavaju.

Podeli

Scroll to Top