INJournal preporuka: nekoliko dešavanja koja ovog vikenda možete posetiti u Beogradu

Ako radite od ponedeljka do petka verujemo da su vam subota i nedelja omiljeni dani u sedmici i da želite da ih pametno iskoristite. Znamo da su neki od vas već isplanirali odlazak na planinu ili neku drugu varijantu bega iz grada, ali je činjenica da će većina ipak ostati u Beogradu. Ukoliko pripadate ovoj grupi, za vas smo pripremili odlične predloge. Poslednjeg vikenda u februaru održaće se niz zanimljivih događaja koji zaslužuju da se nađu na vašem radaru, a mi smo u nastavku izdvojili najzanimjivije.

FEST

Pod sloganom Strast života, večeras će biti svečano otvoren 51. Međunarodni filmski festval FEST, kada će tradicionalno biti uručena nagrada Beogradski pobednik, čiji su laureati ovog puta Lordan Zafranović i Den Tana. Potom će biti prikazan i film francuskog reditelja Fransoa Ozona Zločin je moj.
Ukoliko niste obezbedili ulaznice za otvaranje, i dalje možete pogledati niz odličnih filmova, ne samo tokom predstojećeg vikenda, već do 5. marta, kada se zvanično zatvara festival. Mi smo vam preporuke za najbolje filmove već dali, a kada je reč o ostvarenjima koja će biti prikazana predstojećeg vikenda, izdvojili bismo filmove Daliland (26. februar, mts Dvorana), Sva lepota i krvoproliće (mts Dvorana, Dom omladine, Cineplexx Ušće), Zločin je moj (mts Dvorana, Cineplexx Ušće i Cineplexx Galerija) i Tár (mts Dvorana, Cineplexx Ušće i Cineplexx Galerija).

BALKAN CHEESE FESTIVAL

Jubilarni, 15. Balkanski festival sira ovog puta održaće se 25. i 26. februara u BEO tržnom centru. Posetioci će, kao i do sada, imati priliku da probaju autohtone vrste sira iz naše zemlje i regiona, ali i različite vrste mesa i vina nekih od najboljih domaćih proizvođača. To je ujedno i jedinstvena šansa da upoznate proizvođače i saznate sve što vas zanima o sastavu i proizvodnji izloženih delicija, ali i da kupite proizvode po promotivnim cenama.

PREDSTAVA TAJBELE I NJEN DEMON

U Jevrejskom kulturnom centru sutra će biti izvedena predstava Tajbele i njen demon, u režiji Stefana Sablića. Reč je o komadu rađenom po tekstu jednog od najvećih jevrejskih pisaca Isaka Baševisa Singera, a radnja se odvija u jednom malom poljskom selu, u kome živi jevrejska zajednica koja se drži svojih zakona, običaja, ali i predrasuda. Pred gledaocima se odvija neverovatna, planetarna ljubavna priča koja prevazilazi zemaljske granice i koja kao i sve velike ljubavi postaje neodrživa i samim tim kreće ka tragediji. Uloge u komadu tumače Milena Radulović, Dragan Petrović i Vukašin Jovanović.

SAJAM TURIZMA

Juče je svečano otvoren Međunarodni sajam turizma koji se održava u halama 1 i 4 Beogradskog sajm, a traje do 26. februara. Slogan manifestacije ovog puta je Kad je odmor nije teško, a među učesnicima se našlo 350 izlagača iz 33 države, među kojima je i osam novih država sa afričkog kontinenta. Destinacije kontinuirano prisutne na sajmu i omiljene kod domaćih turista tu su i ove godine: Turska, Grčka, Crna Gora, Tunis, Bugarska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kipar, Severna Makedonija… kao i prošlogodišnji učesnici – ostrvske destinacije Maldivi, Sao Tome & Principe. Premijerno će na sajmu ove godine svoje turističke atrakcije, prirodne lepote i osobenosti predstaviti: Alžir, Burundi, Kamerun, Obala Slonovače, Gabon, Ekvatorijalna Gvineja i Namibija.
Ovo je jednistvena prilika da se upoznate sa turističkim ponudama država koje želite ili planirate da posetite, ali i da rezervišete putovanja po promotivnim cenama.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija:
Foto: Instagram (@fest_belgrade, @balkancheesefestival), Promo

Podeli

Scroll to Top