Ženski razgovori: Kalina Kovačević nam otkriva male tajne svog lepog izgleda

Kombinacija potpunih transformacija na sceni i nežna šminka tokom privatnih izlazaka, za Kalinu Kovačević idealan su balans zahvaljujući kome zadovoljava svoje potrebe za ženskim make-up poigravanjima, ali i ostavlja dovoljno vremena svojoj koži da se odmori. Šarmantna glumica brigu o licu poverava svojoj kozmetičarki, redovni treninzi su sastavni deo njenog života, a kada je u pitanju ishrana važno joj je samo da su namirnice koje jede proverenog, organskog porekla. Dok leto provodi odmarajući i čekajući početak nove pozorišne sezone za INJournaj je otkrila svoje beauty navike.

Kakve su vaše navike kada je u pitanju nega lica?

– S obzirom na to da u pozorištu i na snimanjima nosim tešku šminku, trudim se da se privatno što manje šminkam. Na taj način odmaram svoje lice. Tokom leta ujutru obavezno nanosim dnevnu kremu za lice sa zaštitinim faktorom dok uveče lice perem tečnim sapunom i stavljam noćnu kremu.

Koliko se vaša nega razlikuje u odnosu na godišnja doba?

– Menjam kreme za lice u odnosu na godišnje doba jer verujem da i različiti vremenski uslovi utiču na kožu. Leti za lice obavezno koristim kremu sa zaštitnim faktorom, a volim i tonirane kreme.

Idete li kod kozmetičara ili više volite da se sami brinete o vašem licu?

– Imam odličnu kozmetičarku Nenu kod koje idem već 15 godina. U nju imam potpuno poverenje i prepuštam joj da odlučuje o svemu što se tiče mog lica.

Kako birate preparate?

– Moja kozmetičarka vodi računa i o preparatima koje koristim.

1p kk 10815

 

Jeste li neke beauty navike stekli zahvaljujući mami ili baki?

– Mi imamo potpuno drugačije tipove kože, pa se samim i naša nega razlikuje. Baka me je oduvek učila da žena mora da se neguje i da vodi računa o sebi. Ona danas ima 87 godina i prelepu kožu lica.

Koliko se često privatno šminkate i jeste li vešti u tome?

– Privatno se veoma malo šminkam. Koristim samo maskaru i rumenilo, a na usta uglavnom mažem labelo. Nisam preterani ljubitelj šminkanja.

Šta se obavezno nalazi u vašem neseseru?

– Krema za ruke, maskara, rumenilo, labelo i parfem. Kao što vidite, imam veoma mali neseser.

Spadate li u žene koje mogu da provedu mnogo vremena u parfimerijama?

– Kao i većina žena obožavam prodavnice kozmetike i parfimerije i u stanju sam da provedem pola dana ispribavajući nove stvari.

Kako održavate vitku liniju? 

– Redovno treniram već 8 godina. Imam ličnog trenera i zahvaljujući vežbanju, nakon porođaja sam se brže vratila u formu. Volim da vežbam, jer se posle svakog treninga osećam mnogo bolje. U teretanu idem tri puta nedeljno.

Da li, od kako ste postali majka, vodite više računa o ishrani i kvalitetu namirnica koje jedete?

– Jedino o čemu vodim računa jeste da hrana bude organskog porekla. Užasavam se GMO hrane. Trudim se maksimalno da moje dete i ja jedemo zdravu hranu.

2p kk 10815

Volite li transformacije na sceni?

– Obožavam. Veoma je zanimljivo kada svako veče imate priliku da budete neka druga osoba koja je potpuno drugačija od vas. Na sceni je onda sve dozvoljeno.

U kojoj ulozi ste bili najsličniji sebi, a koja je bila potpuno suprotna vama?

– Obožavam svoju ulogu u predstavi „Dama s kamelijama“, dok najsuprotnija meni Maša iz serije „Gorki plodovi“.

Provodite li ovo leto radno ili se odmarate?

– Iza mene je veoma naporna sezona u Narodnom pozorištu tako da leto provodim isključivo odmarajući se.

Pripremate li nešto novo za jesen?

– Premijerom predstave „Na dnu“ Maksima Gorkog u režiji Ane Đorđević ćemo 3.oktobra otvoriti novu sezonu u Narodnom pozoristu. Jako se radujem premijeri jer smo napravili veoma lepu i interesantnu predstavu.

Foto: Instagram/kalinakovacevic

 

Podeli

Scroll to Top