Iris Apfel: Svi žele da izgrade originalni stil, ali odustanu na pola puta

Ako neko zaslužuje status stilske legende, onda je to Iris Apfel. Fascinantna dizajnerka enterijera, kolekcionarka nakita i antikviteta, modna ikona i večita inspiracija mnogim umetnicima, beskrajno duhovita i autentična u svakom pogledu, trenutno u Londonu promoviše svoj dokumentarac „Iris“. Sebe naziva gerijatrijskom starletom i non-stop se smeje, najradije sa suprugom Carlom sa kojim je u braku od 1948. godine.

1p ia 8815

U susret svom 94. rođendanu, legendarna Njujorčanka nezaboravno se provodi u prestonici Velike Britanije i strpljivo razgovara sa mnogobrojnim novinarima koje po pravilo najviše interesuju njeno viđenje stila, mode i kako joj je pošlo za rukom da očuva mladalački duh. A Iris neumorno promoviše svoje ideje o življenju punim plućima i modi kao izražavanju ličnosti.

3p ia 8815

Tokom intervjua koje je davala u Londonu, Apfel je imala i brojne savete za mlade o tome kako da formiraju lični stil koji će biti originalan i izdvojiti ih iz mase:
– Svi kažu kako žele da busu drugačiji, ali negde na pola puta odustanu. Čini mi se da biste u Njujorku mogli da pogodite nečiju adresu po tome kako se oblači. Ne znam da li je situacija ista u Londonu, ali po mom iskustvu, Amerika uvek svet zarazi samo lošim idejama. Mislim da se mnogo priča o individualnosti, ali vidim samo sve više i više konformizma. Kao da u poslednje vreme svaka mlada žena nosi crno. Kad krene zima, sve se skrivaju u crne čizme, crne helanke, crnim puloverima i crnoj kožnoj jakni.

2p ia 8815

Foto: Facebook, IMDB

 

Podeli

Scroll to Top