Ivana Kukrić: Svaki trenutak s Hanom je dragocen

Nekadašnja manekenka, a sada uspešna dizajnerka enterijera Ivana Kukrić zauvek je zakoračila u novu životnu fazu kada je 1. novembra u Los Anđelesu rodila ćerku Hanu. U iskrenom intervjuu, koji prate fotografije nastale samo tri nedelje nakon Haninog rođenja, atraktivna Beograđanka nam je otkrila da se odlično osećala tokom čitave trudnoće i da joj je majčistvo na najlepši način oplemenilo život. Nekoliko meseci pre nego što je njena devojčica došla na svet, Ivana se udala za dugogodišnjeg partnera Ivana, koji joj je i jedan od najbližih poslovnih saradnika.
– Nisam žurila da se ostvarim kao majka, jer sam imala dosta brz ritam života, i smatrala sam da će doći trenutak kad budem želela da usporim. I došao je – rekla nam je Ivana na samom početku razgovora.

6ik4 24419

Prošlo je više od 5 meseci otkako ste se ostvarili u najvažnijoj životnoj ulozi, koliko se vaša svakodnevica promenila od kada imate Hanu?
– Kad su mi govorili da će mi se život promeniti u jednom danu, nisam znala šta to znači dok nisam izašla iz bolnice s bebom. Moj život se zaista promenio u jednom trenu. U prvih nekoliko nedelja sam shvatila da više nemam vremena za sebe, i da je beba odjednom postala centar sveta. Naravno, tih prvih nekoliko nedelja su teške za svaku mamu. Posle sve nekako postane jednostavnije. Čak vam ni ta neispavanost ne pada toliko teško. Hana će uskoro napuniti 6 meseci tako da je sad sve mnogo lakše.
Koji trenuci u danu provedeni sa njom su vam najdragoceniji?
– Svaki trenutak je dragocen, posebno kad shvatite kako deca brzo rastu. Jutarnje maženje je možda najlepši deo dana. Naravno, ako smo svi naspavani.

3ikk 22419

Na fotografijama koje su nastale samo dve nedelje nakon njenog rođenja već ste izgledali odlično, koliko ste vodili računa o ishrani tokom trudnoće, a kako se hranite nakon porođaja?
– Vodila sam računa o tome da unosim isključivo hranljive namirnice tokom trudnoće, a samim tim nisam imala ni povećan apetit. Čak mi se tokom trudnoće smanjila potreba za slatkišima koje, inače, volim da jedem. Nakon porođaja jela sam uglavnom u hodu, kad nađem malo vremena za to. Sad kad je ona malo porasla, i ja sam se mnogo bolje organizovala.

2ik 22419

Spadate li u grupu žena koje redovno treniraju ili su šetnje sa Hanom trenutno vaša jedina fizička aktivnost?
– Volim da sam aktivna, i tako je bilo tokom cele trudnoće. Trudim se da nađem vreme za treninge, a ako ne uspem, odradim vežbe kod kuće. A i brzi hod sa kolicima može da bude dobra zamena za trening.
Pre nego što ste postali majka često ste putovali, da li se to sada promenilo?
– Naravno da se promenilo, bar na određeno vreme. Nije lako putovati s malom bebom, a mislim da je svaka promena za dete ogromna.
Već neko vreme bavite se uređenjem enterijera, jeste li pronašli sebe u tom zanimanju i počinjete li polako da se vraćate radnim obavezama?
– To sam oduvek volela, i to je nešto što mi u ovom periodu života prija.

7ik5 24419

Foto: Miloš Nadaždin

Podeli

Scroll to Top