Katarina Gromilić: Pet glavnih prednosti kardio baleta

Ako spadate u grupu onih koji vole da se rekreiraju, da vežbe koje radite budu podjednako zanimljive i efikasne i da pritom kao rezltat dobijete izduženo i graciozno telo onda je kadrio balet najbolje rešenje za vas. Nova metoda treninga nastala je u Holivudu kada je čuvena balerina Meri Helen Bauer trenirala glumicu Natali Portam za ulogu u filmu Crni labud. Nakon što je film 2010. godine doživeo ogroman uspeh, a Portmanova Oskara za najbolju glavnu žensku ulogu, čitava Amerika zavolela je balet, a Bauerova je osmislila koncept baletskih vežbi u kombinaciji sa fitnesom koje su prilagođene svakom telu te bilo koja žena može da ih praktikuje.

3kg 16319

Ovaj način vežbanja brzo se proširio kako u Sjedinjenim Američkim Državama tako i u drugim zemljama, poput Brazila, a osim holivudskih zvezda, ovaj vid rekreacije sve više praktikuju i najveći svetski top-modeli i zaštitna lica čuvenog brenda Victoria’s Secret. Specifičan, inventivan i efikasan način vežbanja na naše prostore donela je jedna od najuspešnijih balerina i koreograf Katarina Gromilić. Nakon godinu i po dana iskustva i odličnih rezultata, Katarina u Beogradu drži časove na tri lokaije (Senjak, Novi Beograd i Šumice), a nama je otkrila pet glavnih prednosti ove discipline.

1kg 16319

ODLIČAN IZBOR ZA ŽENE KOJE NE VOLE TERETANU
– Kardio balet bazira se na baletu sa elementima fitnesa i pilatesa. Svaki čas je zanimljiv, drugačiji od pethodnog i veoma pažljivo osmišljen. Treniramo uz muziku, koja je klasična ili moderna, u zavisnosti od toga koje vežbe se rade. Odličan je izbor za sve žene koje ne vole da odlaze u teretanu jer su im vežbe koje se tamo rade monotone.

RADI SE NA SVIM GRUPAMA MIŠIĆA
– Različite vežbe koje radimo aktiviraju sve mišiće u telu. Akcenat stavljam na noge i trbušne mišiće koji zapravo drže čitavo telo. Kao što znate, sve balerine imaju zategnut stomak, iako ne rade trbušnjake. Prvi rezultati postižu se nakon mesec dana kada se žene osećaju bolje i imaju više energije dok je potrebno makar tri meseca rada ukoliko želite da imate lepu definiciju mišića. Uvek naglašavam da ovo nisu treninzi za one koji žele instant rezultate jer je potreban kontinuitet.

2kg 16319

GRACIOZNOST I PRAVILNO DRŽANJE
– Glavni cilj kardio baleta jeste postizanje vitke i izdužene figure i gracioznosti. Osim što se telo lepo oblikuje, a figura postaje ženstvena, uz pomoć kardio baleta stiču se i kondicija i snaga. Tokom časa stoji se pravo tako da žene koje redovno dolaze stiču naviku da imaju pravilno držanje i u svakodnevnom životu.

MRŠAVLJENJE I OSLOBAĐANJE OD BOLA
– Kardio balet odličan je za sve osobe koje osećaju bolove u leđima ili drugim delovima tela jer jačanjem muskulature nestaju sve nelagodnosti. Kada je reč o mršavljenju, treninge mora da prati i odgovarajuća ishrana. U suprotnom, imaćete definisane mišiće koji se neće videti jer će biti prekriveni masnim naslagama. Svim ženema koje žele da izgube kilograme, dajem i savete o ishrani.

DOBAR IZBOR ZA ŽENE SVIH GENERACIJA
– Najveći broj žena koje treniraju sa mnom imaju između 30 i 40 godina, ali isto tako imam devojku od 17 i ženu od 58 godina. Radimo u grupama od 10 žena tako da svakoj mogu da se posvetim i da individualno odredim koliko će puta ponoviti određenu vežbu ili da li će određene vežbe eventualno preskočiti. Ovakve male grupe idealne su za rad jer svakoj polaznici mogu da posvetim pažnju, a opet se stvara energija grupe koja je veoma bitna. Ma koliko da su umorne, žene posle časova odlaze kući nasmejane i pune energije.

4kg 16319

Foto: Privatna arhiva

Podeli

Scroll to Top