Tri koktela sa lubenicom koje ćete želeti da isprobate ovog vikenda

Lubenica je za mnoge omiljeni deo leta! Slatka, hrskava i hladna uvek nas osveži tokom najvećih vrućina, a osim što volimo da je jedemo direktno iz frižidera, pokazala se i kao odličan dodatak omiljenim koktelima. Budući da svakom piću daje neophodnu slatkoću i svežinu, poslednjih godina sve je više recepata za koktele sa lubenicom. Uglavnom su u pitanju već dobro poznati kokteli u koje se dodaje sok od ovog voća kako bi im dalo neodoljivi letnji šmek. Ako ste ovog vikenda raspoloženi za uživanje u novim ukusima, u nastavku vam otkrivamo naša tri favorita.

MARGARITA

Sastojci:
300gr lubenice
3 kašike soka od limete
20ml tekile
led
Priprema: Isecite lubenicu na kriške, ubacite u blender i mutite dok ne dobijete glatku smesu. Ako ne volite pulpu, sok možete procediti kroz gazu ili sito sa finom mrežicom. Dobijeni sok, zatim sok od limete, tekilu i šaku leda stavite u šejker i dobro protresite nekoliko puta kako bi se sastojci sjedinili. Po želji, rubove čaša u kojima ćete servirati koktel možete obložiti morskom solju.

PALOMA

Sastojci:
500gr lubenice
40ml tekile
120ml roze vina (penušavog ili običnog)
sok od 1/2 limete
gazirana voda
led
Priprema: Napravite sok od lubenice po uputstvu iz prethodnog recepta. U dve odvojene čaše stavite sok od lubenice, tekilu, vino i sok od limete. Lagano promešajte da se sastojci sjedine, a potom dodajte malo gazirane vode i led. Po želji, rubove čaša možete obložiti mešaviom šećera, tajina i čilija.

SANGRIA

Sastojci:
750ml roze vina
150ml tekile ili votke
2 kašike soka od limete
2 kašike meda
300gr smrznute lubenice isečene na kockice
200gr smrznutih malina
led (opciono)
Priprema: Stavite sve sastojke u blender i mutite dok ne dobijete glatku smesu. Po želji dodajte led i mentu.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @halfbakedharvest
Foto: Instagram


Podeli

Scroll to Top