Četiti sjajna mesta koja morate posetiti ako idete na Kopaonik

Ovo su naša omiljene mesta na Kopu

Kada govorimo o omiljenim evropskim skijalištima, Kopaonik je uvek na našoj listi i to ne samo zato što se nalazi u našoj zemlji već i zbog činjenice da ova planina može toliko toga da pruži čak i za one koji nisu vešti u zimskim sportovima. Najveća prednost Kopaonika jeste činjenica da ima veliki broj sunčanih dana tokom zime zbog čega je njegovo drugo ime „Sunčana planina“, a da ne govorimo o odličnim ski stazama i putevima za alpsko i nordijsko skijanje, savremenim žičarama i brojnim sadržajima za sve generacije. Međutim, ono što ovu planinu posebno izdvaja jeste jedinstvena energija koja vlada za vreme turističke sezone i après-ski sadržaj koji ne zaostaje mnogo za najpoznatijim evropskim destinacijama.

MUST VISIT MESTA NA KOPU

Bez obzira na to da li tragate za savršenim mestom za jutarnju kafu, ručak u prijatnom ambijentu ili noćni provod, Kopaonik je destinacija koja može da ponudi ponešto za svakoga. Mada je lista dobrih lokala na ovoj planini zaista duga, mi smo u nastaku izdvojili četiri mesta koje ne smete propustiti prilikom sledećeg odlaska na Kop.

PROČITAJTE: Gde ove zime idu na skijanje poznate influenserke? Izdvajamo najpopularnije lokacije

MAGLIČ

Kada hoćete da uživate u vrhunskoj kuhinje, Maglič je uvek najbolji izbor. Restoran koji je smešten u istoimenom konaku savršeno kombinuje autentičnu planinsku atmosferu sa modernim konceptom ugostiteljstva pružajući posetiocima nezaboravno iskustvo. Njegova lokacija čini ga idealnim mestom za predah, bilo nakon aktivnog dana na snegu ili za opuštenu večeru sa društvom ili porodicom. Pored jela iz nacionalne kuhinje, u ponudi su i internacionalno specijaliteti (bifteci, obrok salate, razna jela u sosu, paste, pice, rižota ), kao i u raznovrsnim dezertima, a tu je i odlična ponuda pića koja uključuje i impresivnu vinsku kartu.

PUB & KO.

Ako nas pitate, poseta Kopu nije potpuna bez makar jednog odlaska u Pub & Ko. Ovo mesto nudi za svakog po nešto – od odličnog doručka i prve jutarnje kafe, preko super jela od mesa koja će vam trebati nakon skijanja pa sve do odličnog noćnog provoda. Upravo su žurke u Pubu ono što se najduže pamti posebno među ljuditeljima rok i pop zvuka i živih nastupa.
Da rezimiramo, Pub & Ko. je mesto gde ćete ujtru pojesti najlepše uštipke i prženice sa kajmakom, slaninom i ajvarom, u vreme ručka ovde možete pojesti odličan burger, rebarca, biftek ili piletinu, a uveče će vas sačekati opasno dobar provod. Podrazumeva se, čitavu priču prati i enterijer koji spaja rustične i moderne elemente, a u kome dominira drvo.

PAJINO PRESLO

Pajino preslo nalazi se na vrhu staze Mašinac, na raskrsnici staza Pančićev vrh i Karaman greben, na samoj krivini za crvenu Duboku, ali ne brinite nalazi se i na mapi pešačkih tura, od centra će vam trebati oko dvadesetak minuta laganog hoda. Ideja je bila da ovo mesto izmešteno iz gužve bude dovoljno zanimljivo i privuče sve one koji žele da se sklone od vreve. Enterijer predstavlja miks tradicionalnih etno motiva, planinskog nameštaja i modernih elemenata. Centralni deo lokala zauzima kamin, dok je naupadljiviji zid na kome se nalazi mural. Kako bi mesto delovalo toplije oplemenjeno je raznim tkaninama, od ćilima, preko krzna i kože, do jambolije, a kada se zagledate u lustere koji dominiraju prostorom svatićete da su inspirisani oblikom pahuljica. Osim mudro osmišljenog enterijera, Pajino preslo nudi i odličan izbor hrane i pića, a predah nakon skijanja ovde se neretko pretvori u pravu žurku.

APRÈS SKI

Aprés Ski je novootvoreni lokal na Kopaoniku koji je počeo sa radom krajem prošle godine, a kao što mu samo ime kaže, misija ovog lokala je da postane sinonim za nezaboravan provod. Smešten je u Dolini sportova, tik uz polaznu stanicu šestoseda Karaman Greben, a enterijer sa prostranim terasama koje nude pogled na okolne staze, predstavlja spoj cozy elemenata i klasičnog planinskog ambijenta. Međutim, Aprés Ski je takođe i mesto gde možete započeti dan uz kafu i doručak, ali i ručati nakon skijanja dok ćete uveče uživati u bogatom noćnom programu i tematskim večerima koje se dugo pamte. Na meniju su uglavnom tradicionalni planinski specijaliteti ali sa modernim pomakom, a izvrsna ponuda pića se podrazumeva.

Tekst: Ivana Nikolić
Naslovna fotografija: @apres_ski.kopaonik
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top