Leonardo DiCaprio: 5 stvari o Oskarovcu koje niste znali

Nakon mnogobrojnih uloga u antologijskim filmovima i šest nominacija Američke filmske akademije, Leonardo DiCaprio konačno je osvojio Oskara. Zahvaljujući ulozi u filmu „Povratnik“ koji je režirao Alejandro González Iñárritu, poznati holivudski zavodnik, ali i humanista, poneo je kući zlatnu statuetu. Da bi došao do najznačajnije nagrade u karijeri, Leo je tokom snimanja morao da uradi mnoge ekstremne stvari kao što je izlazak iz zamrznute reke ili spavanje sa leševima životinja. Trud se na na kraju isplatio, pa sada svi pričaju o talentovanom Leonadru, a mi vam donosimo 5 činjenica o trenutno najpopularnijem glumcu koje verovatno niste znali.

#1 Leonardo je dobio ime po čuvenom slikaru jer je njegova majka osetila njegov prvi pokret u stomaku upravo dok je gledala Da Vinčijevu sliku. Međutim, ime mu je na početku predstavljalo kamen spoticanja, jer su agenti smatali da bi u javnosti trebalo da se predstavi kao Lenny Williams (njegovo srednje ime je Wilhelm). Leonardo je to odbio, pa je morao da čeka još dve godine dok nije našao agenta koji je prihvatio da ga zastupa pod njegovim pravim imenom.

#2 Iako je već sa 19 godina imao prvu nominaciju za Oskara zahvaljujući ulozi u filmu „Šta izjeda Gilberta Grejpa“, kompanija Sony nije želela da mu da ulogu u filmu „Brzi i mrtvi“, ali je na kraju ipak igrao u tom ostvarenju i to zahvaljujući insistiranju Sharon Stone koja se odrekla dela svog honorara samo da bi joj Leo bio partner.
– On je toliko talentovan da je to zastrašujuće – rekla je tada Stone za Entertainment Weekly.

#3 Njegovu karijeru tokom devedesetih najsnažnije je obeležila uloga Jacka Dawsona u filmu „Titanik“ reditelja Jamesa Camerona iz 1997. godine. Ipak, Američka filmska akademija mu nije dala nominaciju za Oskara za tu rolu što je naljutilo mnoge filmofile koji su potpisivali peticiju i izrazili javno negodovanje zbog toga.

#4 Nakon što je odlično odigrao ekscentričnog poslovnog tajkuna Howarda Hughesa u filmu „Avijatičar“ iz 2004. godine i dobio drugu nominaciju za Oskara, Leonardo je priznao da je tokom detinjstva i sam imao opsesivno-kompulzivne radnje.
– Postojao je put kojim sam uvek išao u školu i određena mesta na koja nikada nisam želeo da stanem jer sam imao utisak da će se nešto loše desiti ako to uradim.

#5 DiCaprio je jedan od glumaca koji izdvaja najviše novaca u humanitarne svrhe, On je 2013. godine donirao 3 miliona dolara za spasavanje tigrova u Nepalu, a naredne godine izdvojio je istu sumu za očuvanje svetskih okeana.
 
Foto: Instagram/qlnamo

Podeli

Scroll to Top