Local Factor + rose market: Vračar je dobio novu oazu zdrave hrane

U samom srcu Vračara, nadomak Hrama Svetog Save, iz malog lokala „Local Facor + rosemarket“ u Skerlićevoj 30, svakog jutra širi se miris svežeg hleba nagoveštavajuci komšiluku početak dana.
– Da, mi smo ti prvi glasnici jutra u našem kraju. Mirisi, prvi sanjivi pozdravi.. – kaže Danijela Bošković, PR uspešnog koncepta koji već pet godina postoji u Novom Sadu.
Tamo je nastao prvi objekat „Organic Factory“, a u njemu i svi dalji planovi. Ideje koje širi ova porodična manufaktura su organska hrana, namirnice lokalnih proizvođača, peciva bez aditiva koja se ručno mese sa mnogo ljubavi i naravno neizostavni osmesi na licima zaposlenih.
– Prvo naše pitanje na intevjuu za posao, glasi: “Voliš li to što radiš?”. Jer je ono što nas povezuje ljubav. Naš recept je – osluškuj dok stvaraš, predaj se svakom momentu da bi ga osetio u potpunosti i postavio ga na pravo mesto. Uživaj u tonovima i kad oni nisu ujednačeni, jer jedino tako imaš mogućnost da od njih napraviš „kompoziciju koja dobro zvuči“ – kaže Danijela koja dodaje da je firma u kojoj radi pre dolaska u Beograd isprobala svoj koncept i na Kopaoniku gde za posetioce prave ukusne tople napitke, narodne čajeve, sveže sokove i neizostavne tople buhtlice (višnja i čokolada):

1lc 1155

– I sad smo u Beogradu. Nakon svih ovih godina posvećenosti zdravijem odnosu ka životu, naš koncept je doživeo metamorfozu i prerastao u Local Factor – a to znači da je naša hrana sa lokalnih farmi i od dobavljača sa ovih prostora. Nije uvek lako doći do tih proizvoda, ali ovo je naš put ka očuvanju i negovanju tradicije, i ka zdravlju. Jer lokalna hrana je uvek sveža.
Osim što kupcima nude sveže i zdrave proizvode, Local Facotory olakšava i farmerima da prodaju svoje proizvode u kontinuitetu po prihvaljivim cenama. Kako bi što više ljudi upoznali sa svojom idejom, 5.decembra u Delta city–ju organizuju malu promociju lokalnih farmera pod nazivom „Zdravo Beograde“. Tada će posetioci imati jedinstvenu priliku da probaju i kupe lokalne proizvode, ali i da osete delić atmosfere sa farmi.
– Mi podrzavamo svoje lokalne farmere, ne samo tako što nabavljamo namirnice sa njihovih farmi već se i na svim našim mestima mogu naći neki od njihovih proizvoda. Za sada postoje dva centra koja umrežavaju farmere iz Vojvodine i centralne Srbije, a novi centar koji će svoja vrata otvoriti početkom sledeće godine biće u Nišu. Već radimo na tome i okupljamo farmere sa juga. Ovim ćemo pokriti čitavu Srbiju i krenuti dalje jer je naš moto „Podrži svoje lokalne farmere“.

2lc 221115

Podeli

Scroll to Top