Maja Ognjenović otkriva zašto je organska kozmetika njen izbor

Proslavljena odbojkašica čija je borbenost na terenu dobro poznata u svetu sporta, Maja Ognjenović svoju grubi stranu pokazuje samo na terenu dok u privatnom životu dominiraju njena odmerenost i blaga narav. Uspešna dama koja trenutno igra u poljskom klubu Hemik Police iz Šćećina nedavno je proslavila svoj trideseti rođendan i to upravo na Gran Pri takmičenju u Turskoj dok je branila boje naše reprezentacije. Intimnom proslavom sa svojim kolegincama proslavila je ovaj značajan datum u svom životu, a samo za InJournal otkriva male tajne svog lepog i mladalačkog izgleda.Javnosti je malo poznato da je Maja pasionirani ljubitelj kozmetike i da ima želju da po završetku sportske karijere otvori kozmetički salon. Poslednjih godina njen izbor su uglavnom organski preparati za negu za koji su već osvojili srca žena iz Amerike i zapadne Evrope. Zašto su ovi preparati toliko popularni i da li ih dame sa pravom obožavaju, otkriva nam naša najbolja odbojkašica.

– Sa organskom kozmetikom sam se prvi put susrela 2010. godine dok sam živela u Atini. Tamo sam kupovala proizvode grčkog proizvođača Korres koji su organskog porekla.

final

Koliko su se oni razlikovali u odnosu na preparate za negu koje ste do tada koristili?

– Koristila sam uglavnom organske kupke i šampome i odmah sam primetila razliku koža mi je bila mnogo bolje hidrirana nego pre toga, a kosa sjajnija.

Jeste li isprobali još neke proizvode na organskoj bazi?

– Jednom prilikom mi je koža toliko izgorela na suncu da danima nisam mogla da spavam i ni jedan preparat nije mogao da mi pomogne. Kupila sam njihov losion na bazi jogurta i maslinovog ulja i već sutradan opekotine su bile

Imate li omiljenog proizvođača organske kozmetike?

– U mom slučaju se to često menja. Pošto u Poljskoj živim veoma blizu granice sa Nemačkoj, a do Berlina mi treba nešto manje od dva sata vožnje često posećujem taj grad. Nedavno sam tamo otkrila holandski brend Rituals čiji su proizvodi odlični. Omiljena mi je pena za kupanje koja ima strukturu musa, kao i njihovo mleko za telo koje jeste malo masnije, ali ga koža jako brzo upije. Po prirodi imam jako suvu kožu, a pošto imam dva treninga dnevno to iziskuje i da se posle svakog istuširam što dodatno je isušuje. Zbog toga mi je jako bitno da koristim odgovarajuće proizvode za hidrataciju.

Smatrate li da su prirodni preparati sa pravom skuplji?

– Da, i mislim da svako ko može treba sebi da ih priušti.

Podeli

Scroll to Top