Marija Vasić: Moja avantura na Tajlandu

Nakon što je godinama planirala da otputuje na Tajland, influenserki Mariji Vasić kockice su se ovog proleća konačno poklopile pa je nedavno posetila popularnu destinaciju na jugoistoku Azije. Oni koji je prate na Instagramu već su imali priliku da vide deo bogate kulture ove zemlje, mistične hramove, prekrasne plaže i još mnogo toga. U Beograd se vratila pre nekoliko dana puna utisaka, a sa nama je podelila sve detalje sa ovog putovanja.

ZAŠTO BAŠ TAJLAND?
– Tajland me privukao kao destinacija zbog kulture, prirode, klime. Obožavam da putujem i posebno me privlače daleke destinacije, a Tajland mi je na listi već neko vreme, tako da se sve uklopilo.
KAKO JE IZGLEDALA PRIPREMA ZA PUTOVANJE?
– Znala sam unapred šta ću obići, pa sam u skladu sa tim pripremala outfite i ostale detalje. Što se tiče tehničkih stvari, za Tajland je potrebna viza za državljane Srbije.
Kao i za svako putovanje, pripremila sam mini apoteku i koristila probiotike pre i tokom puta. Takođe, savet je da ponesete nešto protiv komaraca jer ih ima mnogo.

NAJLEPŠE LOKACIJE NA TAJLANDU
– Obišli smo Pataju i ostrvo Ko Chang. Pataja je komercijalno letovalište sa burnim noćnim životom, pijacama, gomilom turista i tu smo se zadržali dva dana, jer nam je bila dobra polazna tačka za obilazak Hrama Istine i ostrva Ko Samed. Ostatak odmora proveli smo na ostrvu slonova, gde smo obilazili tirkizne plaže, uživali u rizortu na plaži, videli šume i hramove i jeli najukusniju hran
ŠTA NE TREBA PROPUSTITI?
– Definitivno bi to bilo Ko Rang ostrvo, sa sitnim belim peskom i smaradgnim morem, čija je temperatura jako prijatna a voda prečista. Pored toga, hramovi su must see, ima ih jako mnogo i definitivno su nešto što ne treba propustiti. Energija koja tamo vlada je neverovatna.

KAKAV SU UTISAK NA VAS OSTAVILI MEŠTANI?
– Ono što me najviše oduševilo definitivno su ljudi – njihova energija i osmesi, i dobrodušnost kojom zrače. Nikada nisam videla ni jedno nervozno lice, nikoga ko je neprijatan ili ljut. Jako su skromni i zahvalni na svemu, uvek ljubazni i pozitvni, iako sam sigurna da imaju mnogo razloga da bude suprotno, nikada to ne pokazuju. To je deo njihove kulture. Od njih sam naučila da se uvek treba zahvaliti, čak i na stvarima koje shvatamo zdravo za gotovo, jer odmah dobijemo drugačiju percepciju.
GASTRONOMJA TAJLANDA
– Hrana je jako jeftina (kao i sve ostalo) i jako je ukusna, zastupljeni su uglavnom morski plodovi, pirinač, jaja, razne supe i nudle. Ono što mi se ne dopada je to što je sve jako začinjeno, tako da uvek treba naglasiti ako ne jedete ljuto. Voće im je fenomenalno, ima ga na pretek i to je nešto što sam najviše jela – ananas, mango, dragon fruit. Probala sam i neka neobična jela, čisto iz radoznalosti, kao što su meso krokodila i pržena škorpija, ali to je nešto što ne preporučujem.

ORGANIZACIJA I SMEŠTAJ
– Putovala sam preko agencije @jungletravel i njima sam sve prepustila. Malo je reći da sam prezadovoljna celokupnim iskustvom. Što se tiče hotela, sve je bilo čisto i lepo, ali smeštaj mi je najmanje bitna stavka kada je u pitaju ova vrsta putovanja. 
NAJLEPŠA MESTA ZA FOTOGRAFISANJE
– Ima jako mnogo fotogeničnih mesta, nije teško napraviti dobru fotku kada je priroda tako lepa. Mangrove šume, tirkizne plaže i hramovi su mesta sa kojima ne možete da pogrešite kada su fotke u pitanju. Takođe, ukoliko ste ljubitelji životinja, ne treba da preskočite kamp za slonove i priliku da priđete toliko blizu ovim neverovatnim životinjama.

Razgovarala: Kristina Blagojević
Foto: Privatna arhiva

Podeli

Scroll to Top