Milica Dabović: O tetovažama, trajnom make-upu i drugim ženskim tajnama

Njena suverena vlast na terenu i pozitivan pristup životu inspirišu ljude na svakom koraku. Ali, to nije jedina tajna njene popularnosti. Kapiten naše ženske košarkaške reprezentacije Milica Dabović izdvaja se i po svom atraktivnom i negovanom izgledu. Tridesettrogodišnja uspešna sportiskinja spada u žene koje uživaju u raznovrsnim kozmetičkim tretmanima, a jedan od najdražih koraka na koji se do sada odlučila jeste permanentni make-up. Za ovu efikasnu tehniku saznala je dok je živela u Rusiji i nakon odluke da iscrta svoje kapke, potom i obrve njeno lice dobilo je novi i lepši oblik.

Kako se se zainteresovali za permanentni make-up?
– Pre osam godina dok sam živela u Rusiji saznala sam da to postoji, a žene u toj zemlji masovno se odlučuju za trajnu šminku. Soadam u devojke koje bez krejona i maskare ne idu nigde, pa čak ni na teren i odmah sam se zainteresovala. Odlučila sam da uradim iscrtavanje i gornjeg i donjeg kapka tako da mi krejon više nije potreban. Uz malo maskare uvek sam našminkana, a moje plave oči su istaknute. Jako sam zadovoljna rezulatom.
Da li vam je bilo važno da trajnu šminku uradite u proverenom salonu?
– Mnogo i dobro sam se raspitala o čitavom procesu pre nego što sam se odlučila za tretman. Odmah su me svi upozorili da je proces jako bolan i bili su u pravu. Pošto su tetovaže moja pasija i naučila sam da trpim bol, mislila sam da ni ovo neće biti ništa strašnije. Međutim, neuporedivo je bolnije nego tetoviranje. Ipak, kad vidiš dobre rezultate zaboraviš na svu tu bol i srećan si.

1p md 7715

Koliko traje proces oporavka?
– Prvih nekoliko dana kapci su malo natečeni, ali moja koža je toliko zdrava da su se i u samom salonu iznenadili kako sam se brzo oporavila. Već posle tri dana nije bilo crvenila.
Jeste li nakon prvobitnog tretmana išli na korekcije?
– Pre nekoliko meseci uradila sam korekciju u beogradskom salonu „Lady“ koji drži Dragana Bekvalac. Bila sam oduševljena njenim toplim prijemom i profesionalnom pristupu poslu. Nakon konsultacije sa njom odlučila sam se za korekciju i ponovo sam i više nego oduševljena rezultatom.
Da li ste uradili i sada veoma popularno japansko iscrtavanje obrva?
– Jesam i to upravo na nagovor Dragane. Ona mi je rekla da moram da imam lep oblik obrva i da želi da me istetovira, ali u prvi mah sam to odbila. Međutim, kada mi je krejonom iscrtala obrve, bila sam toliko oduševljena da sam joj odmah rekla da želim da ih tetoviram. Zahvaljujući tome, moje lice dobilo je potpuno novi oblik, a obrve izgledaju prirodno.
Vaša velika pasija su i tetovaže, koliko ih trenutno imate na telu?
– Za sada imam devet tetovaža, ali u avgustu planiram da uradim još tri. Već su i roditelji počeli da mi prigovaraju u stilu: „Šta ćeš kad ostariš?“ ili „Kako će to izgledati kada ostariš?“. Ali, mene uopte neinteresuje šta će biti kroz nekoliko decenija. Važno mi je samo da se ja sada osećam dobro. Svaka tetovaža ima posebno značenje i obeležava jedan period mog života. Pošto ne pijem, ne pušim, ne drogiram se, ne jedem slatkiše i ne pijem gazirana pića, tetovaže su moj porok.

2p md 7715

Kada ste se prvi put tetovirali i da li vam je bilo teško da se odlučite na taj korak?
– Prvu tetovažu sam uradila sa 17 godina. Tada je u moj rodni Herceg Novi došao jedan čovek iz Novog Sada koji je radio tetovaže i ja sam pretražila čitav grad ne bi li došla do njega i ne bi li uradila svoju prvu tetovažu.
Spadate li u žene koje vode računa o svojoj negi i posećujete li često salone lepote?
– Da. Jednom mesečno idem kod svoje kozmetičarke Sneže, a redovno odlazim i na depilacije, manikir, pedikir i kod frizera. Volim da se stalno mažem raznim kremama, a da bi mi koža bila meka, svakodnevno pijem 4 do 5 litara vode. U svemu tome uživam, jer po meni nema ničeg lepšeg od negovane žene.

Podeli

Scroll to Top