Jutarnji trening od samo 10 minuta koji će vas razbuditi i dati vam potrebnu energiju na početku dana

Jutarnji trening ne mora da bude naporan već je dovoljno da se istegnete i da uradite nekoliko mudro odabranih vežbi koje će pokenuti svaku mišićnu grupu vašeg tela

Znamo da su mnogi od vas sa dolaskom proleća doneli odluku da će početi da vežbaju, međutim, ubrzan životni tempo često nam ne ostavlja dovoljno vremena da se posvetimo sebi, što je najčešći razlog zbog kog većina ljudi izostavlja fizičku aktivnost iz svoje rutine. Naime, nije uvek lako izdvojiti 45 minuta ili sat vremena za vežbanje u teretani, a ako tome dodamo i vreme koje nam je potrebno da odemo do fitness centra i vratimo se kući, lako ćemo odustati od celokupne ideje. Zato su poslednjih godina sve aktuelniji kratki YouTube treninzi, koje možemo da izvodimo kod kuće, a neće nam oduzeti više od 10-ak minuta. To je vreme koje svako može da odvoji, a čak i kratki treninzi koji se izvode svakodnevno sasvim su dovoljni da podstaknemo brži rad metabolizma i oblikujemo mišiće. Osim toga, redovna fizička aktivnost donosi i niz drugih benefita poput redukcije stresa ili jačanja imuniteta.

Najviše benefita od redovnih treninga imaćete ukoliko ih uključite u jutarnju rutinu, jer će vas trening razbuditi i dati vam dodatnu energiju na početku dana. Jutarnji trening ne mora da bude naporan već je dovoljno da se istegnete i da uradite nekoliko mudro odabranih vežbi koje će pokenuti svaku mišićnu grupu vašeg tela. Upravo ovakvu vrstu treninga možete naći na YouTube kanalu fitness instruktorke Pamele Reif, a mi vam u nastavku donosimo naš omiljeni trening za dobro jutro. Reč je o vežbama srednjeg inteziteta koje se rade bez pomagala i u malom prostoru, pa svako može da ih izvodi.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @jessie_bush
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top