Najslađi recepti: Top 3 kuvara za pripremu poslastica

Uprkos tome što sve više i više težimo da nam je sve dostupno online, vreme kuvara polako se vraća. Tome su najviše doprineli najbolji svetski kuvari koji su stekli popularnost rock zvezda zahvaljujući televizijskim emisijama, ali i uticajni food bloggeri. Oni svoje recepte neretko prenose u kuvare koji zahvaljujući fotografijama i zanimljivom propratnom sadržaju postaju prava mala štampana remek dela. Tako su nekada jednostavne knjige sa receptima danas postale divno ispričane priče nalik bajkama za odrasle. Mi smo izdvojili 3 odlična kuvara koji će sigurno inspirisati svaku domaćicu koja želi da se oproba u pripremi slatkiša.

Honey&Co.: Food from the Middle East (Itamar Srulovich i Sarit Packer)

1k 5316

Bračni par Sarit Packer i Itamara Srulovicha koji je poreklom iz Izraela stekao je popularnost zahvaljujući kanalu 24Kitchen, a svako ko gleda ovaj program verovatno je već dobro upoznat sa njihovim radom. Između korica se kriju tople priče i odličnu recepti koji nisu mnogo komplikovani, pa ih gotovo svaka žena može lako isprobati. Sarit i Itamara nedavno su otvorili i svoj prvi restoran u Londonu u kome se mogu probati svi specijaliteti iz kuvara, a znajte da su naišli na veliko odobravanje strogih Britanaca.

The Little Book of Chocolat (Joanne Harris)

2k 5316

Ukoliko ste gledali film Čokolada sa Johnnyjem Deppom i Juliette Binoche onda verovatno znate da je priča inspirisana istoimenim romanom čija je autorka upravo Joanne Harris. Ona je u kuvaru The Little Book of Chocolat odlučila da u malom, ali dinamišnom formatu čitaocima priušti što više recepata u kojima je čokolada glavni sastojak, a posebnu pažnju privlače nesvakidašnje fotografije.

Pâtisserie Made Simple (Edd Kimber)

3k 5316

Francuska kuhinja zbog svoje prefinjenosti oduvek je bila na samom vrhu svetske lestvice naročito kada je reč o slatkišima, a u ovom kuvaru otkrivene su sve tajne francuskog poslastičarstva. Uz to svaki recept prati i zanimljiva uvodna priča, kao i savremene fotografije.

Podeli

Scroll to Top