Nora Kalapati: Sve što treba da znate o metodi Theta Healinga

Sa urednicom i voditeljkom emisije „Tim sinergija – Jutarnja kafa“ na YouTube-u, Norom Kalapati razgovarali smo o metodi theta healinga. Reč je veoma efikasnoj tehnici zahvaljujući kojoj možemo da otklonimo sve podsvesne blokade i da osvarimo svoje životne ciljeve.
Šarmantna Novosađanka pre nešto više od godinu i po dana počela je da radi emisiju u kojoj svakog jutra u 10.10 širi pozitivnu energiju, a zahvaljujući tom angažmanu upoznala je i svog theta učitelja Gorana Karnu i postala theta praktičar. Nora nam otkriva osnove ove moćne metode koju je razvila Vianna Stibal i naglašava da naša podsvest može da radi za nas, a ne protiv nas. Jer zahvaljujući theta healingu možemo da postignemo da naša svest i podsvest idu zajedno ruku pod ruku.

– Theta healing je model energetskog isceljivanja. U ovoj tehnici se koriste theta moždani talasi do kojih dolazimo u dubokoj meditaciji. To je prirodno stanje u koje odlazimo dva puta tokom dana – nekoliko trenutaka pre nego što se probudimo i nekoliko trenutaka pre nego što zaspemo. U tom stanju nam se otvara podsvest gde su pothranjena naša uverenja, programi, strahovi ili traume koje smo doživeli, a u theta stanju dolazimo do njih i možemo trenutno da ih promenimo odnosno da ih iscelimo kako nas više ne bi ogrničavali u svakodnevnom životu.

U kom životnom periodu stičemo najveći broj uverenja, programa, strahova i trauma koje nas kasnije ograničavaju?

– Mi smo u theta stanju od prve do sedme godine života i to je period kada steknemo najviše uverenja, programa ili trauma. Najčešće kada radimo tretmane, vraćamo se na taj period i isceljujemo ga. Koren i uzrok problema mogu biti i na drugom mestu, ali najčešće su u ranom detinjstvu.

1p nk 24415

Šta sve može da se isceli theta healingom?

– Mnogo toga. Možemo da se rešimo svih trauma ili šokova, probelema sa niskim samopuzdanjem, mnogo je osoba koje ne vole sebe što takođe možemo da iscelimo. Isto tako finansijske probleme, zatim ljubavne, kada smo u životnom periodu u kom nam se čini da se vrtimo u krug. Možemo da izlečimo slomljenu dušu, da očistimo auru, da harmonizujemo čakre, da pošaljemo ljubav fetusu u stomaku. Jednostabno, svaki segment života možemo da menjamo.

Sa kakvim vam se problemima ljudi najčešće javljaju?

– Ono sa čime se najčešće susrećem su strahovi koji mogu biti različiti – od toga da se osoba plaše da izlađe napolje do strahova od uspeha, budućnosti, novih stvari ili odgovornosti. To je ono sa čime sam se ja najčešće susretala.

Koliko tretmana je, u proseku, potrebno da bi se osoba potpuno iscelila i da bi mogla da izrazi svoj puni potencijal u životu?

– Nema pravila koliko tretmana je potrebno. Uvek savetujem klijentima da slušaju sami sebe i da će posle prvog tretmana osetiti da li im je potreban i kada sledeći tretman. Najbolje je da prate svoje osećaje, jer zaista nema pravila.

2p nk 24415

Kako izgleda jedan tretman?

– Kada osoba dođe na tretman, ona sama kaže koji segment života bi volela da menja ili koji bi problem volela da reši. Kada odredimo šta je ono na čemu ćemo raditi, ja postavljam pitanja i taj deo se zove kopanje po podsvesti. Kada nađemo šta je uzrok problema odnosno šta osobu blokira onda to isceljujemo. Klijent je sve vreme svestan i budan, i zna šta se dešava. Praktičar ništa ne sme da mu uradi ako on to prethodno verbalno ne odobri. Tako da su uvek sigurni i bezbedni, jer radimo samo ono što oni dozvole.

Koliko dugo traje tretman?

– Ja radim jedan tretman oko sat vremena.

Mogu li se raditi tretmani na daljinu?

– Apsolutno možemo raditi tretmane i putem Skype-a ili Viber-a i dobijaju se identični rezultati.

3p nk 24415

Kako ste se zainteresovali za ovu tehniku isceljivanja?

– Sve što nam treba u životu pojavi se u pravom trenutku i kada smo spremni za to. Kroz emisije koje radim, upoznala sam se sa mojim učiteljem Goranom Karnom. Odradili smo emisiju i sve to o čemu je pričao za mene je bilo novo i nepoznato, a nakon toga sam sa njim uradila i tretman. Taj osećaj koji sam imala za vreme i posle tretmana mi je bio toliko fascinantan da se u meni rodila želja da naučim tu tehniku kako bih mogla da je širim. Jer već posle prvog tretmana su mu se otvorila mnoga vrata u životu i mnogo toga sam dobila.

Kako izgleda proces edukacije?

– Da bi osoba postala theta healing praktičar treba da završi osnovni DNK kurs koji traje dva i po dana, a nakon toga znanje može da se nadogradi i na naprednom DNK tečaju. Ono što mi se posebno sviđa kod ove tehnike jeste što tretmane možeš da radiš i na sebi tako da ja mogu da pomognem i drugima, ali i sama sebi.

Koliko često radite tretmane sami sebi?

– Veoma često, zapravo svakodnevno. Volim da kažem da sam sama sebi najredovniji klijent.

 

Podeli

Scroll to Top