Ovo su najšokantniji detalji iz memoara princa Harryja

Nakon intervjua sa Oprahom Winfrey i dokumentarca na Netflixu, princ Harry napisao je memoare Spare (Rezerva) u kojima je otkrio još šokantnije detalje o britanskoj kraljevskoj porodici. Iako je knjiga (za koju se spekuliše da je dobio honorar od 40 miliona dolara) tek od danas u prodaji, najvažniji detalji već su procureli jer se, navodno greškom, u španskim knjižarama pojavila dan ranije. I dok čitav svet poslednjih 24h bruji o memoarima vojvode od Saseksa, Bakigemska palata nije se oglasila, a po svemu sudeći, to i neće uraditi. Međutim, sve više se šuška o tome da je princ Harry ostao bez ceremonijalne uloge na krunisanju kralja Charlesa III, koje će se održati 6. maja. Da li će Harry zaista izostati sa ceremonije krunisanja svog oca, ostaje nam da vidimo, a u nastavku vam otkrivamo 10 najšokatnijih detalja iz njegove knjige – od eksperimentisanja sa drogom, preko odnosa sa bratom Williamom do ubistava u Avganistanu.

Smrt princeze Diane

Harry se očekivano osvrće na smrt svoje majke i tvrdi da mu je vest o njenoj pogibiji saopštio otac Charles i to veoma hladnim tonom, a pritom ga nije ni zagrlio. Detaljno je opisao i svoja osećanja tokom sahrane sa koje je otišao kući sa verom da će mu se majka ipak vratiti. On je otkrio i da se sastaje sa ženom koja ima natprirodne moći kako bi stupio u kontakt sa preminulom majkom, kao i da pramen njene kose čuva pored kreveta u spavaćoj sobi. Ovaj pramen dala mu je tetka Sarah (sestra njegove majke), koja je identifikovala Dianino telo nakon pogibije.

Vožnja kroz tunel

Kada je 10-ak godina nakon smrti majke boravio u Parizu, Harry je naredio svom vozaču da ga vozi kroz tunel u kojem je poginula Diana te da je zahtevao da prođe tačno istom brzinom (105 km/h) kao i ona. Nakon što su prošli jednom, princ je od vozača tražio da prođu još jednom. To je uradio jer je mislio da će se osloboditi bola, ali nije bilo tako. Princ kaže i da je zvanična verzija o smrti Diane ne samo neuverljiva već i da vređa inteligenciju te da veruje da je ona ubijena.

Ubistva u Avganistanu

Poznato je da je Harry bio 10 godina u vojisci tokom kojih je bio u dve misije u Avganistanu a, kako priznaje, tamo je ubio 25-toro ljudi. On kaže da je na njih gledao kao na šahovske figure, a ne na živa bića te da nije ponosan na to, ali i ne žali mnogo. Glavni razlog zašto ne oseća krivicu zbog oduzimanja života je to što nikad nije prestao da gleda vesti o napadima na Njujork 11. septembra, a kasnije se upoznao i sa porodicama žrtava ovog napada.

Odnos sa bratom

I dok Williama naziva voljenim bratom i zakletim neprijateljem, Harry je mnogo toga otkrio o njihovom odnosu i sukobima. Možda najšokantniji detalj jeste da ga je William fizički napao zbog supruge Megan. Tom prilikom ga je bacio na pod, a Harry je pao na leđa i slomio posudu za pse. On kaže i da bratu nije uzvratio udarac iako ga je ovaj molio da ga udari.

William i Kate su ga naterali da obuče nacističku uniformu

Harry je progovorio i o nacističkoj uniformi koju je nosio na jednoj zabavi, a kako kaže na to su ga na to nagovorili princ William i Kate Midleton, koja mu je tada bila devojka. Navodno su mu rekli da bi to bilo baš zabavno te da su bili oduševljeni kada je pred njima isprobao kostim naciste.

Eksperimentisanje sa drogom

Iako je javnosti poznato da je imao probleme sa drogom i alkoholom, on je izneo mnoge detalje u memoarima pa je tako otrio da je probao kokain sa 17 godina jer je želeo da iskusi neki poseban osećaj.
Nije bilo zabavno i nije me učinilo posebno srećnim, kao što se činilo da je drugima, ali je učinilo da se osećam drugačije, a to je bio moj glavni cilj. Osećati se. Biti drugačiji. Bio sam 17-godišnjak spreman da isproba gotovo sve što bi promenilo unapred uspostavljeni poredak, piše u memoarima.

Molio je oca da se ne oženi Camillom

On i njegov brat William navodnu su molili oca da se ne oženi Camillom Parker, ali on nije to uslišio. Inače, o svojoj maćehi nema lepo mišljenje i optužio ju je da sarađuje sa tabloidima.

Nevinost je izgubio na livadi

Princ je otkrio i da je izgubio nevinost na livadi iza jednog paba kada je imao 17 godina. U knjizi piše da se to dogodilo sa starijom gospođom, koja je obožavala konje te ga je tretirala kao mladog pastuva.

Promrzline

U memoarima je otkrio i da su mu tokom jednog boravka na Severnom polu promrzli prsti, uši, ali i penis. Pritom su problemi trajali i tokom venčanja njegovog brata. Takođe je napisao da su on i njegov brat obrezani.

Pogledao je vruće scene svoje supruge

Osvrnuo se i na scene seksa njegove supruge u seriji Suits, koje je pogledao neposredno nakon što su počeli da se zabavljaju. Kako kaže, to je bila greška jer dugo nije mogao da ih izbaci iz glave.

Tekst: INJournal magazin
Foto: Instagram (@sussexroyal)

Podeli

Scroll to Top