Pet beauty pitanja za Ivanu Maksimović

Olimpijska vicešampionka u streljaštvu Ivana Maksimović već godinama je na listi najlepših žena domaće javne scene. Njen jedinstven šarm uvek izaziva divljenje dok razoružavajući osmeh govori o tome koliko je srećna u braku sa košarkašem Danilom Anđušićem zbog čijeg poslovnog angažmana danas živi u Kazanju. U iskrenom razgovoru otkrila nam je kako boravak u Rusiji utiče na njen odnos prema negovanju prirodne lepote i zbog čega provodi mnogo vremena ispred ogledala bez obzira na to što još nije dobila prve bore.
Kako negujete kožu lica?
– Nisam mnogo komplikovana po tom pitanju. Jako mi odgovaraju preparati brendova Vichy i Origins koje uglavnom koristim za čišćenje lica i hidrataciju. Prija mi i L’Oréal-ova miceralna voda koja je uljana i neguje kožu, a opet nije masna. Pošto više od godinu dana živim u Rusiji, gde žene jako vode računa o sebi i na čijem tržištu postoji niz odličnih prizvođača prirodne kozmetike, polako sam počela da istražujem i isprobavam neke nove preparate. U tome mi jako pomažu supruge saigrača mog muža koje već znaju koji su saloni u Kazanju najbolji za određene stvari. Ruskinje vole da se neguju, pa kod njih postoji mnogo mesta koja pružaju različite tretmane. Veliki su fanovi masaža sa različitim hranjivim kremama i mineralnim solima, koje znaju da potraju i nekoliko sati, ali posle njih je koža zaista preporođena. Kada živite u takvom okruženju i sami počinjete isto da se ponašate.

1im 23917

Koje tretmane ste do sada isprobali?
– Nisam se još usudila da eksperimentišem sa jačim tretmanima, a i stručnjaci mi savetuju da mi, za sada, nisu potrebni. Uglavnom idem na tretmane čišćenja lica, a pošto su u Rusiji zime jako hladne i koža se usled toga isušuje, volim da odem i na različite tretmane koji podrazumevaju da se koža uz pomoć vitamina i minerala hidrira i revitalizuje. Kada sam u Beogradu, volim da odem kod svoje kozmetičarke koja koristi fanstastične preparate japanske kuće Forlle’d. Japanska kozmetika je jako popularna i u Rusiji.
Primećujete li da sa godinama sve više vremena provodite pred ogledalom?
– Do skoro nisam to primećivala, sve dok nedavno moj suprug nije pripremio sve u stanu za gledanje filma i pozvao me da mu se pridružim. Ja sam u tom trenutku bila u kupatilu i rekla mu da dolazim za minut koji je potrajao pola sata. Kada sam došla da gledamo film, on mi je rekao da ću biti najlepša starica, s obzirom na to koliko vremena provodim pred ogledalom. Inače, volim da se negujem jer sam od starijih i iskusnijih žena naučila da je jako važno da na vreme počnete da vodite računa o licu. Kada se pojave bore i fleke već je kasno.

2im 23917

Vodite li računa i o nezi kože tela?
– Jako. Hladne zime u Rusiji, osim što iskušuju lice, utiču i na kožu tela. Dva puta dnevno se, posle tuširanja, mažem različitim losionima i trudim se da mi koža uvek bude hidrirana. Ponekad i preteram u tome, ali mislim da je i to bolje nego da zanemarim svoju kožu.
Koji su vaši omiljeni preparati za negu kose?
– Zbog farbanja, ali i stalnog izlaganja suncu i vetru, jako sam ošteteila kosu pa sada imam misiju da je oporavim. Prestala sam da je uvijam presama i figarom, a uz to, koristim i različite maske i ulja. Omiljeno mi je kokosovo ulje koje mažem kada znam da neću da izlazim iz kuće jer je dobro da što duže ostane na kosi. Volim i šampone, balsame i maske brenda Schwarzkopf, naročito njihovu repair liniju, a nedavno sam po preporuci probala Kérastase masku kojom sam dosta zadovoljna. S vremena na vreme, odlazim i u salone koji rade Olaplex tretmane.

3im 23917

Foto: Hello! magazin

Podeli

Scroll to Top