Pet beauty pitanja za Tatjanu Jovanović

Sve hladniji dani koji su pred nama biće puni izazova za našu kožu, koja pod uticajem vetra i hladnoće postaje podložna dehidrataciji, pucanju i različitim iritacijama. S druge strane, ovo je idealan period da sebi priuštimo sve one tretmane koji se ne preporučuju za vreme leta, a na kojima će nam koža biti zahvalna. Upravo je zimski režim nege bila glavna tema našeg razgovora s Tatjanom Jovanović (@tatjana_jo), jednom od naših najuspešnijih influnserki, koja nam je otkrila kako izgleda njena beauty rutina tokom najhladnijih dana.
Koliko se vaša zimska beauty rutina razlikuje od režima nege tokom ostatka godine?
– Moja zimska beauty rutina suštinski se ne razlikuje od nege tokom ostatka godine. Sledim iste korake, što znači da preko dana i dalje koristim kreme sa zaštitnim faktorom, a jedina razlika je u tome što sada koristim retinol, koji tokom leta izbegavam.

Koji su to koraci koje obavezno obavljate neposredno nakon buđenja, a koje pre odlaska na spavanje?
– Ujutru, nakon umivanja, nanosim tonik koji hidrira kožu, zatim i serum za hidrataciju i na kraju kremu sa zaštitinim faktorom. Pre odlaska na spavanje skidam šminku sledećim redosledom: uljanim skidačem skidam šminku oko očiju, umivam se umivalicom, a potom eventualne ostatke uklanjam micelarnom vodom. Ponovo se umijem, pa nanosim tonik, serum, kremu i okoloočnu kremu, a po potrebi i serum za bubuljice. Nakon toga, volim da masažerom izmasiram lice. Ne preskačem nijedan korak osim ukoliko ne odlučim da stavim masku koja stoji na licu celu noć. Tada ne stavljam serum i kremu.
Postoje li proizvodi koji su u ovo doba godine obavezan deo vašeg nesesera?
– Zima je sjajan period da svako ko ima više od 30 godina isproba retinol. Takođe, s obzirom na to da je nekada izuzetno hladno zbog čega koža može da ispuca po potrebi koristim mast koja ublažava iritacije tog tipa, kao i hranljive kreme za ruke i za telo. Nikada ne zaboravljam ni na usne, koje često nastradaju, pa uvek pri ruci imam odgovarajući melem.

Koji su vaši omiljeni tretmani u ovo doba godine?
– Hladni dani idealni su za različite kozmetičke tretmane koji nisu preporučljivi za vreme leta. Nedavno sam u jednoj poliklinici radila Booster tretman, koji podrazumeva da se u lice ubrizgava koktel vitamina i hijaluronske kiseline za svež izgled. Pre dve godine radila sam i laserski tretman koji je veoma prijao mojoj koži. Na klasične kozmetičke tretmane nikad nisam išla jer sve što se tiče čišćenja i nege obavljam sama, a naučila sam kako da tretiram bubuljice kada se pojave: nipošto ih ne diram i ne cedim već samo stavim ulje čajevca da se upala smiri ili dvofazno sredstvo ukoliko treba da se osuši.
Kako tokom negujete kožu tela?
– Telo negujem jednako kao i u bilo koje doba godine. Volim hranljive i mirišljave losione, kao i kvalitetne kupke. Svom telu jednom u dve nedelje priuštim masažu, a sigurna sam da mu i treninzi izuzetno prijaju jer kada redovno vežbate koža postaje zategnutija i lepša.

Tekst: Ivana Nikolić
Foto: Instagram (@tatjana_jo)

Podeli

Scroll to Top