Pet knjiga za plažu koje će vam promeniti život

Letovanje je onaj deo godine kada imamo priliku da bar na 10 ili 15 dana pobegnemo od svakodnevice i prepustimo se istinskom uživanju. Dani provedeni u dokolici obično nas dovode do preispitivanja sopstvenih postupaka i ciljeva, stoga ne čudi što upravo na letovanju donosimo važne odluke ili dobijamo inspiraciju za naredne korake u poslu ili privatnom životu.
Kako iz letovanja izvukli maksimum, predlažemo vam da se pre puta naoružate odgovarajućom literaturom za plažu, a naš predlog su knjige na čijim ćete stranicama naći motivaciju da ostvarite sve ciljeve koji će vaš život učiniti srećnim i ispunjenim. U nastavku vam predlažemo pet naslova izdavačke kuće Harmonija knjige za koje smo sigurni da su odličan izbor za čitanje na plaži.

TRAŽI I DOBIĆEŠ (Ester i Džeri Hiks)

Trazi-i-dobices0-500x0-00000612166

Nema ničega što ne možete biti, raditi ili imati. Ovo je knjiga o vašem ponovnom usklađivanju s energijom Izvora. Ona govori o vašem ponovnom buđenju u jasnovidosti, dobroti i snazi koje vas čine kao ličnost. Napisana je da bi vam pomogla da se svesno vratite spoznaji da ste slobodni i da ste to oduvek bili – i da ćete uvek biti slobodni da pravite sopstvene izbore.
U ovoj fascinantnoj knjizi Ester i Džeri Hiks predstavljaju učenje ne-fizičkog entiteta Abrahama, koje će vam pomoći da naučite kako da manifestujete svoje želje i živite radosnim i ispunjenim životom. Uz pomoć Abrahama, shvatićete kako na vaše zdravlje, odnose s ljudima, finansijsko stanje i sva ostala područja života, utiču zakoni Univerzuma koji upravljaju vašom prostorno-vremenskom stvarnošću, i otkrićete moćne procese koji će vam omogućiti da se uskladite s pozitivnim tokom svog života jer ste rođenjem stekli pravo na sve ono što je dobro.

MUŠKARCI VOLE ŽENE KOJE VOLE SEBE (Stiven Karter i Džulija Sokol)

Muskarci-vole-zene-koje-vole-sebe0-500x0-000006108250

Kad je reč o romantičnim vezama, čak i najmudrije žene mogu da ispadnu glupe. Iznova prave iste greške, padaju na iste tipove, i plaču istim prijateljima kad, neizbežno, veza postane kritična. Autori bestselera, Stiven Karter i Džulija Sokol, napisali su knjigu za svaku ženu koja bi volela da bude mudrija kad su u pitanju stvari srca.
Iskrenost, saosećajnost i stručni saveti obeležili su bestseler knjigu Šta mudre žene znaju Kartera i Sokolove, koji su omogućili ključne uvide u sve ono što žene treba da znaju da bi došle do zdravih veza.
Bazirana na jednostavnoj, ali moćnoj poruci da trajnost veze zavisi od toga da li sebe stavljate na prvo mesto i na ideji da prava ljubav može procvetati samo iz ljubavi prema sebi, knjiga Muškarci vole žene koje vole sebe predstavlja vrhunski domet mudrosti veza za modernu ženu.

VERUJTE ŽIVOTU (Lujza Hej)

Verujte-zivotu0-500x0-00000693124

Jedna od najvažnijih afirmacija čuvene Lujze Hej bila je: Život vas voli. Upravo ta misao najbolje predstavlja njen život i rad. Dok su stotine čitalaca strpljivo čekali u redu da im potpiše svoje knjige, Lujza je na svakom primerku marljivo pisala Život vas voli. Telefonske razgovore i seanse na Skajpu završavala je rečenicom Život vas voli. Život je uvek pisala velikim početnim slovom jer se odnosi na beskrajnu inteligenciju koja pokreće sve. Život vas voli više je od afirmacije. Ukazuje nam na filozofiju vere da Život – s velikim početnim slovom -radi za naše najviše dobro i da nas više voli ako mi volimo njega.

Prvi korak na tom putu poverenja predstavlja spremnost da pustimo ljubav u sebe. Ako više volimo sebe, više ćemo voleti druge. Tako postajemo oličenje ljubavi u svetu – ljudi koji od sveg srca afirmišu Ja volim život i život voli mene.

DESET NAJVAŽNIJIH STVARI KOJE BI UMRLI ŽELELI DA VAM KAŽU (Majk Duli)

Deset-najvaznijih-stvari-koje-bi-umrli-zeleli-da-vam-kazu0-500x0-0000066722

Zar se nikada ne zapitate šta bi umrli želeli da kažu onima koje su ostavili za sobom kada bi mogli da govore? Šta bi nam rekli da nas uteše što smo ih izgubili, da umire naš strah u vezi s onim što se dešava kada umremo, i da nas podstaknu da živimo najbolje što možemo u ovom trenutku?
Majk Duli, autor bestselera Njujork tajmsa, na stranicama ispunjenim mudrošću, humorom, i, da, radošću, istražuje najdublja pitanja, ona koja nas najviše muče – o životu posle smrti i ovozemaljskom životu – iz perspektive onih koji su nedavno prešli u narednu fazu.
Naučićete da oni koje volimo nisu izgubljeni za nas; da je naše vreme na zemlji i škola i pustolovina; da je život zaista fer iako ništa ne ide u prilog tome, i da smo u stanju da preoblikujemo vlastitu sudbinu, počevši već od danas.

12 PRAVILA ZA ŽIVOT (dr Džordan Piterson)

12-pravila-za-zivot-0-500x0-00000511656

Klinički psiholog i profesor psihologije na Univerzitetu u Torontu dr Džordan Piterson, trenutno je jedan od najcenjenijih, najuticajnijih i najpoznatijih mislilaca na svetu čija predavanja na YouTubeu imaju više od 35 miliona pregleda. U vreme globalnih promena i gotovo nezapamćene političke polarizacije, njegovi stavovi i jasna poruka o važnosti lične odgovornosti i traganja za smislom života naišli su na ogroman broj pristalica širom sveta.
Šta je ono najvažnije što bi svako od nas u današnjem svetu trebalo da zna?
Na osnovu brojnih iskustava iz svoje kliničke prakse i ličnog života, kao i drevnih učenja i najnovijih naučnih otkrića i saznanja, dr Piterson nam daje odgovor na ovo najvažnije i najteže od svih pitanja sažimajući ga u dvanaest naizgled jednostavnih pravila za život ispunjen smislom i svrhom.
On jasno ukazuje na to da su ljudima potrebni principi koji uvode red i da nas u protivnom haos priziva. Red može postati preteran, i to nije dobro, ali haos može da nas preplavi, i udavi – i ni to nije dobro. Moramo ostati na pravoj i uskoj stazi. Svako od 12 pravila u ovoj knjizi – i prateći eseji – obezbeđuju vođstvo kako da se tamo nađemo. Tamo je linija koja razdvaja red i haos. To je mesto na kome smo istovremeno dovoljno stabilni, na kome dovoljno istražujemo, dovoljno se preobražavamo, popravljamo i dovoljno sarađujemo.

• U saradnji s izdavačkom kućom Harmonija poklanjamo vam ovih pet knjiga. Posetite naš Instagram profil @injournal.rs i saznajte detalje nagradne igre. Srećno!

Podeli

Scroll to Top