Pogledajte kako police sa knjigama mogu da transformišu svaku dnevnu sobu

Postoji mnogo razloga zbog kojih je kupovina knjige uvek pametna investicija. O tome koliko je čitanje važno, ne samo za sticanje novih znanja već i za mentalno zdravlje u vreme kada značajan deo dana provodimo uz elektronske uređaje, pisali smo vam mnogo puta, međutim, tu se njen značaj ne završava. Knjiga ne gubi vrednost kada je pročitamo jer uvek možemo da je pozajmimo prijateljima, a u najvećem broju slučajeva, posle nekog vremena, poželećemo da joj se ponovo vratimo. Kao trešnjica na torti dolazi i činjenica da knjige mogu biti savršen dekor u našim dnevnim sobama. Ukoliko planirate makeover dnevnog boravka, ako imate knjige koje još nisu dobile svoje mesto ili jednostavno niste zadovoljni izgledom vaše police, u nastavku vam donosimo odlične ideje uz koje će vaše omiljene knjige postati i vaš omiljeni dekor.

KLASIČNE POLICE

Kao što možete da vidite na fotografijama, postoji bezbroj različitih polica sa knjigama, kao i bezbroj različitih opcija za njihovu dekoraciju, a sve zavisi od toga kolika je vaša dnevna soba i kolika je vaša biblioteka. U slučaju da živite u malom prostoru, možete kupiti Ikea kolica i dati im funkciju police, a možete i čitav zid osloboditi za policu sa knjigama. Naravno, knjige uvek izgledaju lepo i kada su samostalno poređane, ali nama se više sviđa opcija kada na polici postoje i drugi detalji, poput faza, skulptura, cveća, pa čak i omiljenih pića.

KNJIGE NA KOMODAMA I STOČIĆIMA

Kao što polica ne mora da bude jednolična, tako ni knjige ne moraju da budu smeštene isključivo tu. Ovo posebno važi za ljubitelje coffee table knjiga, mada i klasična litetatura sa lepim koricama može da bude savršen dekor. Poređajte nekoliko knjiga na omiljenu komodu ili stočić za kafu i vaš dnevni boravak će odmah izgledati luksuznije.

KNJIGE NA PODU

Upravo tako. Ova opcija odaje utisak smelosti, a kao što možete da vidite na jednoj od fotografija, svega nekoliko knjiga poređanih pored troseda može da napravi značajnu razliku. Ukoliko imate lažni kamin, iskoristite prostor na podu da tu poređate knjige ili ih stavite pored kaljave peći ukoliko živite u saloncu. Naravno, uvek možete kupiti i policu koja će stajati na podu.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @poppyxpaper, @jessie_bush
Foto: Instagtam

Podeli

Scroll to Top