Praktičar rekonekcije Nataša Vukoje: Svi mi zaslužujemo da budemo srećni

Nekadašnja košarkašica i manekenka Nataša Vukoje koja je velike uspehe postigla i u sportu i u svetu mode, svoju pravi misiju i potpuno poslovnu ispunjenost otkrila je tek pre tri godine kada je postala praktičar rekonekcije. Na ovakav korak odlučila se nakon što je i sama prošla kroz izazovni životni period kada je na nagovor mame odlučila je da se rekonektuje. Boljitke koje je tom prilikom osetila „naterali“ su je da i sama počne da se bavi tim vidom alternativnog lečenja. Nakon edukacije koju je završila kod čuvenog, Erika Perla, rodonačelnika ovog metoda, tridesetogodišnja brineta je postala praktičar rekonekcije, a uz to radi i kao trener za lični razvoj i promoviše svoj program „Wake up“.

Pre nešto više od dve godine osmislili ste program „Wake up“, o čemu je reč?

– „Wake up“ je jedinstveni koncept u našoj zemlji koji ima za cilj da se ljudi vrate sebi i to kroz niz različitih radionica i vežbi meditativnog karaktera. U današnje vreme život nas odvlači na različite strane i svi jurimo da završimo sve svoje obaveze, a nikada ne zastanemo i ne zapitamo se kako se osećamo, šta je to što želimo ili da li smo potisnuli neke emocije. Kroz ovaj program se vraćamo sebi kako bi sačuvali svoje psiho-fizičko zdravlje.

Kako se zainteresovali za pozitivnu psihologiju koja je sve prisutnija u svetu, pa i kod nas?

– Kada se vratim unazad i sagledam svoj život uviđam da su bavljenje košarkom i manekenstvom, ali i sve drugo što sam u životu radila zapravo bili uvod za ovo čime se danas bavim. Ključni momenat se dogodio kada sam rodila kćerku Đurđu koja sada ima četiri i po godine.

2p nvi 3215

Vaše primarno zanimanje jeste da ste praktičar rekonekcije, kako ste čuli i zainteresovali se za taj vid alternativnog lečenja?

– U periodu kada mi je bilo dosta teško u emotivnom smislu, a to je bilo nakon razvoda, odlučila sam da se i sama podvrgnem rekonekciji. Moja mama se prvo zainteresovala za taj vid alternativnog lečenja, a onda mi je preporučila da i sama odem kod praktičara. Danas mogu da kažem da se moj život meri do i posle rekonekcije.

Koje boljitke ste osetili nakon rekonekcije?

– Mi svi znamo šta je za nas ispravno, ali često u životu dođemo u situacije kada pod različitim pritiscima ili očekivanjima izgubimo vezu sa sobom. Rekonekcija nas čisti od svih tih uticaja i samim tim nam mnoge stvari postanu jasne i mnogo bolje sagledavamo svoj život i svoje istinske želje. Na taj način počnemo da živimo po svojoj meri, a ne po modelu koji nam je nametnut.

Jeste li odmah nakon tretmana poželeli da i sami počnete da se bavite rekonekcijom?

– Da i na tom putu duhovnosti mi se svašta dešavalo. Želela sam da moj mentor bude rodonačelnik rekonekcije Erik Perl i nisam pristajala na ništa manje od toga. „Zasukla sam rukave“ i počela sam da ga jurim po svetu. A kada nešto stvarno želite onda to i osvarite, na kraju sam završila obuku kod njega u Pragu i Ljubljani. Već tri godine sam praktičar rekonekcije i moram da naglasim pošto se ne zna mnogo o tome da se rekonekcija radi jednom u životu.

1p nvi 3215

Da li ste radili rekonekciju i vašoj kćerki?

– Đurđa je rekonaktovana sa četiri meseca i jako sam srećna što ne pije antibiotike i što kod doktora idemo veoma retko. Ona zna da mi kaže da je boli stomak i da želi da joj mašem rukama, jer ona na taj način vidi
rekonekciju što je i normalno u njenom uzrastu. Deca su neverovatna jer su potpuno otvorena i nemaju nikakve blokade tako da mnogo lakše može da ima se pomogne različitim vidovima alternativne medicine nego odraslima.

Osim što ste posvećeni programu „Wake up“, radite i online emisiju „30 minuta sa Natašom Vukoje“ koja se emituje svakog četvrtka od 18h na vašem YouTube kanalu, šta je cilj emisije?

– Kroz iskustvo u bavljenju rekonekcijom i ličnim razvojem, došla sam na ideju da bi bilo vrlo korisno da radim emisiju u koju se može uključiti veći broj ljudi, kako bismo zajedničkim snagama uticali na kolektivno širenje sveti koliko je zapravo bitno da se bavimo sobom. Živimo u čudnom vremenu, gde su merila vrednosti drugačija, gde se kvalitet vrednuje na „poseban“ način, ali tako je kako je. Kako nebismo mi bili oni koji će samo da pričaju kako je televizijski program loš, kako nema ništa kvalitetno da se čuje, rešila sam da ne sedim skrštenih ruku. Svakog utorka u 18h možete pratiti moju emisiju koja se bavi raznim temama koje mogu uticati na kvalitet svačijeg života. Nikako mi nije cilj da bilo kome nametnem svoje mišljenje. Moj jedni cilj je da gledaoce navedem na razmišljanje, da stavri počenemo da posmatramo iz drugog ugla, i najbitnije je da shvatimo da mi svi zaslužujemo da budemo srećni.

Podeli

Scroll to Top