Da bi nam radna nedelja počela dobro, pravo je vreme da se zasladimo. Iako nemamo mogućnost da u kuhinji provedemo sate dok mutimo filove, ne znači da ne možemo da uživamo u pravim domaćim kolačima. Zato vam donosimo recept za izvrsnu poslasticu koja se brzo sprema, a dodatna prednost jeste u tome što skoro sve sastojke verovatno već imate u kuhinji.
Sastojci:
4 jaja L/XL
1 šoljica krema od čokolade i lešnika
2 kašike brašna
maslac za premazivanje
kakao za posipanje
1 šaka prženih lešnika
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni.
Smekšajte 1 punu šoljicu krema od čokolade i lešnika u mikrotalasnoj.
Dotle premažite maslacem i pospite kakaom pleh od 20cm.
Izlupajte 4 jaja.
Dodajte malo jaja kremu kako ne bi bio jako gust. Zatim sipajte krem od čokolade i
lešnika u krem od jaja i dobro promešajte.
Dodajte 2 kašike brašna bez kvasca i promešajte špatulom.
Kad testo bude gotovo, odnesite ga u ugrejanu rernu na 25-30 minuta.
Recept i fotografija: 24kitchen.rs