Restoran Ambar: Mesto koje će ispuniti očekivanja i najzahtevnijih hedonista

Na jednoj od najlepših lokacija u Beogradu, na pristaništu u Karađorđevoj ulici, nedavno je otvoren još jedan u nizu restorana koji će svojom ponudum privući svakog hedonistu. Odlična ponuda specijaliteta iz domaće kuhinje, veliki izbor rakija i vina, originalni kokteli, samo su neke od prednosti po kojima se Ambar Balkan Cuisine izdvojio na tržištu.

5p ar 29715

U pitanju je mesto koje je pre svega prepoznatljivo po tome što u modernom ambijentu možete da uživate u slaninici, kajmaku, ćevapčićima i drugim gurmanlucima, ali nisu izostale ni supe i salate, kao ni morski plodovi idealni za ove letnje dane. Gosti mogu da se počaste i slatkim delicijama iz tradiconalne ponude kao što su šnenokle ili koh dok su tu i poslastice za ljubitelje internacionalne kuhinje poput profiterola. Glavni kuvar Bojan Bočvarov spremio je meni koji će zadovoljiti čak i najzahtevnije posetioce, a još nekoliko desetima zaposlenih trude se da svakom gostu boravak u Ambaru ostane u najlepšem sećanju.

6p ar 29715

Vlasnici restorana potrudili su se da svojim gostima ponude eksluzivitet i kada je reč o pićima, pa tako nude više od trideset i pet različitih vrsta rakija, vinska ponuda takođe je odlična, a ono što će vas sigurno privući jesu originalni kokteli na bazi rakija i piva koji se ne mogu okusiti ni na jednom drugom mestu u prestonici.

7p ar 29715

Osim u čarobnoj ponudi hrane i pića, gosti restorana uživaće i u pažljivo osmišljenom enterijeru u kome se susreću tradicija sa modernim dobom. Na donjem spratu dvoetažnog restorana, cetralno mesto zauzima veliki bar, idealan za isijanje osvežavajućih pića dok je gornji sprat rezervisan za rakia bar i prostor za degustaciju vina. Koncept otvorene kuhinje koji posetiocima omogućava da prate kako nastaju ukusni specijaliteti ispostavio se kao odlično arhitektonsko rešenje. Šarm savremenog doba uz po rustični detalj, osvaja već na prvi pogled.

1p ar 29715

Zanimljivo je da istoimeni restoran već nekoliko godina uspešno posluje u Vašingtonu gde je izgradio zavidnu reputaciju, a ukoliko se odlučite da posetite Ambar restoran u Karađorđevoj, nesumnjamo da ćete se nakon toga ovom mestu vraćati iznova i iznova – na još jedan koktel, suve šljive sa slaninicom ili šnenokle.

2p ar 29715

3p ar 29715

4p ar 29715

Foto: Facebook/Ambar Belgrade

Podeli

Scroll to Top