Sara Jovanović otkriva nam je svoje beauty rituale

Kreativnost na svim poljima u kombinaciji sa istančanim ukusom učinili su Saru Jovanović glavnim idolom mlade generacije, ali smo sigurni da bi i nešto starije devojke rado želele da čuju njene savete o tome kako se neguje i koji je njen glavni adut za postizanje fit forme. Zato smo sa ovom pevačicom razgovarali o klasičnim ženskim temama, a ona nam je otkrila da redovno trenira i da negovan i prirodan izgled postiže prilično lako uz nekoliko malih trikova koje je rado podelila.

CROSSFIT

– Već dve godine treniram CrossFit disciplinu sa Jasminom Aleksandrov i malo je reći da sam prezadovoljna rezultatima. Nas dve smo se upoznale slučajno ali smo se odmah energetski prepoznale što me je navelo da se oprobam u tom sportu. Kako je reč o intenzivnim treninzima, moram da priznam da sam na samom početku uvek bila na ivici snage. Žargonski rečeno, raspadala sam se tokom prva dva treninga. Međutim, telo se brzo naviklo na napor a ubrzo sam počela da uviđam i odlične rezultate. Osim boljeg izgleda, znatno mi se popravilo zdravstveno stanje odnosno ojačao mi je imunitet. Pre nego što sam počela da se bavim CrossFitom, imala sam duži period u kome ništa nisam trenirala što me je dovelo do toga da sam često bila bolesna. Sada je to deo prošlosti.
Ne mogu precizno da kažem koliko puta nedeljno treniram jer sve zavisi od obima obaveza koje imama na fakultetu i u poslu. Nekada vežbam i po četiri do pet puta nedeljno, a nekada to bude samo dva puta.

1sj 2917

KOŽA LICA I TELA

– Do sada nisam praktikovala agresivne tretmane za lice već se moja nega uglavnom svodi na temeljno čišćenje i hidrataciju. Osim preparata koji su namenjeni za skidanje make-upa, svake večeri koristim i prirodni sapun za umivanje za najefikasnije rezultate. Kada je reč o hidrataciji, dugo sam mislila da su kreme ključni proizvodi, ali mi je jedan odličan dermatolog objasnio da je mnogo važnija upotreba termalne vode bez koje danas ne mogu da zamislim svoju beauty rutinu. Veoma vodim računa i o hidrataciji tela jer imam suvi tip kože pa nakon svakog tuširanja nanosim losione.

NEGA RUKU I NOKTIJU

– Smatram da su lepe i negovane ruke i uredni nokti imperativ svake žene koja drži do sebe i zato u svojoj torbi uvek imam kremu za ruke. Kada je reč o noktima redovan manikir i pedikir se podrazumevaju a, što se izbora boje laka tiče, uglavnom biram one koje mogu da se nose uz skoro sve odevne kombinacije. To se znatno razlikuje od perioda kada sam išla u srednju školu i kada sam pravila prava mala umetnička dela na svojim noktićima. Naime, kao devojčica sam jako volela da crtam, a to se kasnije prenelo na ljubav prema make-upu i takozvanom nail artu. Tako sam satima crtala različite stvari na svojim noktima dok danas, i kada bih to poželela, ne bih imala vremena.
Ono što bih volela da posavetujem devojčice jeste da ne rade nadogradnje niti da upotrebljavaju gel lakove jer tako upropašćavaju svoju nokatnu ploču. Znam da se mnoge od njih odlučuju na ovakav korak upravo zbog mekih i slabih noktića, ali time samo pogoršavaju stanje. Danas postoji mnogo preparata za ojačavanje nokatne ploče i mislim da im je mnogo pametnija da pomoću njih reše svoj problem.

2sj 2917

Foto: @sarajoofficial

Podeli

Scroll to Top