Savremena mama: Tijana Prica

U domu voditeljke Tijane Price i njenog supruga Bojana Pecića poslednjih šest meseci centralno meso zauzima njihov sin Kosta. Njegov osmeh najslađa je poslastica za ponosne roditelje koji tvrde da im rođeje deteta jeste oplemenilo, ali ne i promenilo život. I dalje uživaju u romantičnim trenucima udvoje, nisu zapostavili svoje prijatelje, a vredna mama se samo dva meseca nakon porođaja vratila na ekrane, pa je svake nedelje gledamo u emisiji Premijera vikend specijal koju vodi s kolegom Ognjenom Nestorovićem. Kako im sve to polazi za rukom otkrila nam je Tijana u iskrenom intervjuu.
Kad
pogledate svoj život unazad, šta se sve promenilo otkako ste postali majka?
– Mnogo manje spavam nego pre. Velika sam spavalica pa mi je ovaj bebeći režim doneo nove navike. Što se tiče ostalih stvari, suprug i ja se trudimo se da nam uloga roditelja ne menja mnogo životne navike – da nađemo vremena za odlazak na večeru, da i dalje pijemo kafe s prijateljima, da gledamo omiljene serije…

2tp 24219

Koliko vam u ovoj fazi života znači što u svemu imate podršku supruga? 
– To mi je najvažnije. Iskreno se divim ženama koje mogu sve same. Ja nisam taj tip. Bojan i ja sve radimo zajedno, ne samo kada je reč o Kosti, već i o svim drugim stvarima koje čine našu zajednicu.
Dojite li bebu i jesu li vam ti trenuci sa sinom najdragoceniji? 
– Dojim bebu i to ni malo nije bilo lako u početku ali smo se sada već uskladili. Prvih 40 dana smo se privikavali, a sada to jeste najlepše vreme koje provodimo zajedno i uživam u svakom njegovom pogledu dok srećno ruča.

3tp 24219

Kako izgledaju vaši porodični trenuci utroje? U čemu najviše uživate?
– U običnim stvarima – svakodnevnim šetnjama, kafenisanju na suncu, u jutarnjim prevrtanjima po krevetu…
Kupanje deteta poseban je ritual za sve roditelje, da li je i vama to omiljeni deo dana?
– Kosta je još mali pa njegova kupanja sa uživanjem tek predstoje, ali lepo nam je i sada jer on nije jedna od onih beba koje plaču dok se kupaju. Naprotiv, uživa u vodi iako je horoskopski Lavić.

4tp 24219

Vrlo brzo nakon porođaja počeli ste da radite, kako balansirate između privatnih i poslovnih obaveza? 
– Volim ono što radim tako da na svoj posao ne gledam kao na obavezu koju moram da obavim već kao na hobi. Svakodnevno pratim dešavanja na javnoj sceni, pa nedeljom u živom programu imam sve informacije u malom prstu i ne može da me dekoncentriše čak ni neprospavana noć.

1 tp 24219

Kako se vaš i Bojanov odnos promenio od kada ste postali roditelji?
– Nije se mnogo promenio, ali je postao još čvršci i dobili smo centralnu temu za razgovor – Kostu. Naše priče se sada uglavnom vrte oko pitanja kao što su: Jesi li video kako me je Kosta danas pogledao?  ili Jesi li videla kako se smeje? On je sada početak i kraj našeg dana.
Koji je najbolji savet o roditeljstvu koji ste dobili, a voleli biste da ga podelite sa drugim mamama?
– Najbolji savet je da slušate svoju intuiciju, da prihvatate svaku pomoć baka i deka i da ne menjate svoj život već da ga dolskom prinove samo upotpunite. Uživajte i dalje u ritualima koje ste voleli i pre rođenja dece.

6tp 24219

5tp 24219

 Foto Video Studio

 

Podeli

Scroll to Top