Sena Damnjanović otkriva sve tajne permanentnog make-upa

Da se sve najlepše stvari u životu dešavaju spontano, svedoči i priča Sene Damnjanović koja se veoma uspešno bavi permanentnom šminkom. U svet trajnog make-upa uveo ju je drug iz detinjstva, inače naš najbolji stručnjak u toj oblasti Branko Babić, a nakon tri godina zajedničkog rada, Sena je od Nove godine preuzela vođstvo njegovog salona na Voždovcu.
Ova vedra i uvek dobro raspoložena dama otkrila nam je šta sve trebamo da znamo pre nego što se odlučimo da uradimo trajnu šminku, šta je ključ njenog uspešnog poslovanja i zbog čega su njene i Brankove edukacije popularne u čitavom svetu.

Kako ste se zainteresovali za permanentni make-up?

– Nisam se zainteresovala već se sve spontano dogodilo. Sa Brankom sam odrasla i kada po završetku studija geogragije nisam mogla da pronađem posao, obratila sam mu se za pomoć. Nisam znala čime se bavi, ali me je pozvao da iz Odžaka, gde živim, dođem kod njega u Novi Sad. Tražio je od mene da nacrtam obrvu što sam i uradila po svom osećaju jer prethodno nikada nisam primećivala obrve ni kod sebe, ni kod drugih ljudi. Već sutradan sam sa još nekoliko polaznica krenula na obuku, a nakon dva meseca sam počela i da radim. Nikada nisam ni slutila da ću se baviti ovim poslom, mada moram da priznam da sam oduvek želela da imam svoj kozmetički salon.

1p soi 5115

Jeste li pronašli sebe u ovom poslu?

– Da, jako volim ovo što radim i zbog toga mi ništa nije teško. Svakog dana putujem iz Odžaka u Beograd, ustajem u pet ujtru, ali čim uđem u salon, nasmejana sam i dobro raspoložena. Osim u prestonici, radim i u Novom Sadu, Banja Luci, Zagrebu, Beču, Sarajevu i drugim gradovima. Stalno sam u pokretu što mi prija pošto volim brz tempo života.

Šta bi svaka žena trebalo da zna pre nego što se odluči za tetovažu obrva ili neku drugu vrstu permanentnog make-upa?

– Trebalo bi dobro da se informišu o tome šta je permanentni make-up, kao i o tome kome će se prepustiti. Uz to moraju da znaju šta hoće, ali i da stručnjaku koji radi dopuste da im skrene pažnju o tome šta je dobro, a šta nije.

Da li vam često dolaze nezadovoljne mušterije iz drugih salona?

– O tome ne volim mnogo da pričam, ali dolaze. Nekada je korekcija moguća, a nekada moramo najpre laserom da skinemo tu šminku, pa tek onda da radimo nove tretmane. Ponekad se čak dogodi da ni laserom ne može da se ispravi greška, ali to su retke situacije.

2p soi 5115

Kada je reč o permanentnom make-up najzastupljenije je iscrtavanje obrva, ali koje još usluge nudite?

– Pored obrva radimo i iscrtavanje usana i lushliner. Usne se rade samo kod osoba koje nemaju dobar pigment ili loš oblik. Dešava se da mušterija zakaže tretman, ali ga ne odradimo jer time ništa ne bi dobila. Sve se radi diskretno tako da osobama sa lepim usnama, takvi tretmani nisu potrebni. Kada je reč o lushliner, radi se uz ivicu trepavica i cilj je da se postigne efekat gušćih trepavica i malo mačkastijih očiju. Takođe je reč o veoma diskretnom tretmanu.

Vaš i Brankov salon je najuspešniji u gradu, šta je ključ vašeg dobrog poslovanja?

– Pre svega iskrenost prema mušterijama, odgovornost i profesionalizan. Jako je bitna i dobra komunikacija sa klijentima, jer između nas mora da postoji dobra energija i međusobno poverenje.

Branko više ne radi u Srbiji, jeste li spremi za potpuno preuzimanje posla?

– Jesam, jer se takav korak i očekivao. Svi u salonu radimo veoma uhodano i sigurna sam da ćemo dobro odgovoriti novom zadatku.

3p soi 5115

Od nedavno ste i vi počeli da radite edukacije u svetu, gde ćete sve putovati početkom 2015?

– Za sada su zakazane edukacije u Nemačkoj i Turskoj. Imam ponude za odlazak u Ameriku i Australiju, ali ne znam da li ći ih prihvatiti zbog odvajanja od dece i porodice.

Branko i vi radite edukacije u čitavom svetu, znači li to da ste najugledniji stručnjaci kada je u pitanju permanentni make-up?

– Da budem neskromna, mislim da smo među prvih pet u svetu. Naše edukacije su veoma tražene i posećene jer se potrudimo da sve što znamo prenesemo na polaznike. Ali i oni moraju mnogo da vežbaju kako bi postigli dobre rezultate. Cilj nam je da kada vidimo rad svakog našeg studenta budemo ponosni na njega.

Podeli

Scroll to Top