Sirova torta od malina koja će razmaziti vaša nepca

Početak leta obično je period kada svi počinjemo da držimo dijetu, kako bi tokom mogli da nosimo omiljenu mini suknju, ali i da izgledamo dobro na plaži. Tada se najpre odličemo slatkiša, što je i logično, jer imaju najviše kalorija i gotovo ni malo nutritijenata koji su potrebni našem organizmu. Međutim, osim što nije uvek lako izbaciti šećete iz jelovnika, često nam se dešava da nekoliko dana ne jedemo svoju omiljenu poslasticu, a onda nam motivacija opadne i sve nadoknadimo.

1t 15719

Da nam se to ne bi dešavalo, poslednjih godina gastro stručnjaci osmislili su niz recepata za sirove torte i kolače, koje ne sadrže šećer, a slatke su i uz to se prave od zdravih namirnica i sezonskog voća. Jedna od ovakvih poslastica je raw cheesecake s malinama čiji vam recept donosimo u nastavku.
U ovom slučaju keks je zamenjen orašastim plodovima i urmama, dok kakao puter glumi fil od sira.

2t 15719

Sastojci:

Za koru:
200 g badema ili bilo kojih drugih orašastih plodova
180 g urmi bez koštica (prethodno preko noći natopljenih u vodi)
1 kašičica ekstrakta vanile

Za fil:
300 g indijskih oraha (prethodno preko noći natopljenih u vodi)
60 g otopljenog kakao putera
60 ml javorovog sirupa
150 g malina

3t 15719

Priprema: U blenderu izmiksajte bademe, natopljene urme i ekstrat vanile. Kad dobijete kompaktnu smesu ravnomerno je rasporedite u kalup za tortu.
Potom, isto u blenderu izmiksajte indijske orahe, kakao puter i javorov sirup. Kada fil postane sasvim gladak, jednu polovinu ulijte u kalup, a kalup stavite na dva sata u zamrzivač da se prva dva sloja dobro ohlade. Drugoj polovini u blenderu dodajte maline i nastavite da mutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Nakon dva sata, ulijte u kalup i ovaj sloj i ostavite u zamrzivaču preko noći. Pre posluživanja tortu možete ukrasiti malinama i listićima badema.

4t 15719

Tekst: INJournal magazin
Foto: @sobeautifullyreal

Podeli

Scroll to Top