Sirovi sladoled od samo tri sastojka u kome možete uživati bez griže savesti

Sladoled je bez premca najukusnija letnja poslastica kojoj malo ko može da odoli, a njegova jedina mana je to što sadrži visok procenat šećera i rafinisanih masti koji nisu najbolji za naše zdravlje. U skladu sa tim, poslednjih godina imamo sve više zdravih verzija ove poslastice koje se pripremaju bez mleka i veštačkih zaslađivača, a neretko sadrže namirnice koje imaju niz benefita za naš organizam. To je i glavni razlog zašto, bez obzira na ogromnu ponudu, i dalje volimo da pripremamo domaći sladoled.
Zato vam danas donosimo recept za sladoled od manga koji se pravi od samo tri sastojka, a gotov je za svega nekoliko minuta. Po želji ovu poslasticu možete nadograditi i prelivom od čokolade, koji takođe ne sadrži višak kalorija.

Sastojci:
2 velika manga
250 ml kokosove vode
2 supene kašike kokosovog sirupa
Za čokoladni preliv (opciono):
1 supena kašika otopljenog kokosovog ulja
1 supena kašika sirovog kakao praha
1 supena kašika kokosovog sirupa

Pročitajte i ovo: Petak bolje zvuči uz veganski sladoled od čokolade

Priprema: Mango, kokosovu vodu i kokosov sirup stavite u blender i mutite 1-2 minua. Smesu uliti u kalup i odložiti u zamrzivač na oko 2 sata. Ukoliko odlučite da pravite čokoladni prelih, u otopljeno kokosovo ulje dodajte kakao prah i kokosov sirup, pa prelijte preko zamrznutog sladoleda.

Tekst: INJournal magazin
Foto: @drizzleanddip

Podeli

Scroll to Top