Slaven Došlo i Vanja Nenadić učestvovali su ovog vikenda u akciji čišćenja Pančićevog parka na Donjem Dorćolu

Glumci Slaven Došlo i Vanja Nenadić, eko-volonteri i brojni stanovnici prestonice učestvovali su proteklog vikenda u akciji čišćenja smeća u Pančićevom parku na Donjem Dorćolu, koja je održana u okviru Clean Up Your Belgrade kampanje, podržane od strane brenda HUGO. Akcija je organizovana u saradnji sa srpskim ogrankom međunarodne ekološke organizacije Trash Hero.

Kampanja Clean Up Your Belgrade inspirisana je globalnom Clean Up Your Act inicijativom brenda HUGO, koji kontinuirano radi na umanjenju ekološkog otiska, u cilju očuvanja planete. Ovakav stav brenda deo je šire strategije HUGO BOSS grupacije u ostvarenju njene vizije o klimatski neutralnoj modnoj industriji do 2050. godine, a u okviru koje brend nudi proizvode koji moraju biti sačinjeni od minimum 60 odsto održivih materijala, usklađenih sa odgovarajućim ekološkim standardima.

U okviru kampanje Clean Up Your Belgrade kreirana je i posebna Clean Up Your Act (CUYA) capsule kolekcija odevnih predmeta i aksesoara napravljenih od organskog pamuka, ostataka tkanina i recikliranih materijala, a 20 odsto od prodaje svakog artikla iz ove kolekcije u Srbiji biće donirano organizaciji Trash Hero Belgrade.

Pomenuta kolekcija uključuje brojne moderne artikle – od parki ispunjenih recikliranim tkaninama, preko sportske odeće izrađene od mešavine organskog pamuka i recikliranih vlakana, do patika u koje su, između ostalog, utkana i vlakna napravljena od recikliranih plastičnih boca, koje bi u suprotnom završile u okeanima. Komadi iz ove kolekcije nose posebnu oznaku ODGOVORNO koja ih jasno odvaja od ostalih proizvoda, a dostupni su u HUGO radnji u TC Galerija.

Tekst: INJournal magazin
Foto: Promo

Podeli

Scroll to Top