Snežana Karović preporučuje: najbolje tečne podloge za svaki tip kože i svaki budžet

Bez obzira na to da li ste make-up maksimalista ili minimalista, da li volite da eksprimentišete sa šminkom ili se uvek držite sličnih lookova, sigurni smo da su vaše želje uvek usmerene ka tome da postignete savršen ten, a to znači samo jedno – potreban vam je savršen tečni puder. Međutim, potraga za odgovarajućom makeup podlogom uglavnom nije lak zadatak, a osim odgovarajuće boje i teksture, jako je važno da naša podloga bude postojana, da ne oksidira ili prosijava tokom vremena i slično.
Kako danas na tržištu postoji veliki broj tečnih pudera, mišljenja profesionalaca uvek su dobrodošla, a mi smo se za pomoć ovog puta obratili poznatoj šminkerki Snežani Karović. Ona nam je otkrila svoje omiljene pudere za svaki tip kože i za svaki budžet. Nastavite da skrolujete.

Suva i zrela koža

L’Oréal Paris – True Match tonirani serum

Jedan od mojih omiljenih drogerijskih pudera sa laganijom, svilenkastom teksturom. Neguje kožu, a ima i dobru pokrivnu moć zbog minerala u svom sastavu. Ten je nakon njega ujednačen, a koža blistava. Ono što je bitno mnogim ženama, jako lako se nanosi i prstima.

Dior – Forever Natural Nude tečni puder

Takođe, jedan od mojih omiljenih pudera. Ovo je skuplja varijanta pudera za zreliju i suvu kožu predivne, kremaste teksture, koji ima jako dobru pokrivnu moć. I ovaj puder može veoma lako da se nanosi pristima, što zapravo omogućava da se nenese mala količina, koja je sasvim dovoljna, upravo zbog njegove kremaste teksture.

Dior – Forever Natural Nude tečni puder (Sephora)

Normalna i mešovita koža

Estée Lauder – Double Wear tečni puder

Ovo je puder koji ima jaču pokrivnu moć i uvek ga koristim kada je koža malo masnija. Ono što je bitno, treba biti oprezan pri nanošenju, jer se lako može urezati u bore. Njegova tekstura je od skora unapređena, tako da ukoliko se nanese u maloj količini, ne isušuju kožu i daje prirodan look.

L’Oréal Paris – True Match tečni puder

Odličan drogerijski puder za normalnu i mešovitu kožu, koji ima dobru pokrivnu moć. Lepo zagladi kožu, te joj daje baršunastu završnicu. Preporučila bih ga i ženama sa zrelijom kožom, ali u tom slučaju puder za matiranje nije potreban.

Masna koža sklona aknama

Kryolan – Vitacolor Foundation

Ovaj puder je otkriće za mene. Spada u scenske pudere i ima veliku pokrivnu moć, pa je zbog toga dobar izbor za kožu sa aknama. Njegova tekstura je gusta, odmah po nanošenju zagladi kožu i ne skuplja se. Često je dovoljno da se nanese samo četkicom, nema potrebe za utapkavanje blenderom, jer je jako lepo zalepi za kožu. Dovoljan je jedan sloj ovog puder kako bi se pokrili svi nedostaci na koži.

Razgovarala: Kristina Blagojević
Foto: Instagram (@snezanakaroviccoric), Promo

Podeli

Scroll to Top