Srećna vest za ljubitelje kafe: Sve prednosti crnog napitka

Ukoliko ste navikli da pijete kafu čim otvorite oči, pa onda jednu kada stignete na posao, po jednu nakon svakog obroka, a nekada vam se dogodi da i kasno uveče popijete nes ili espreso, možete da odahnete. Najnovija američka istraživanja su pokazala da je potpuno ok piti tri do pet kafa na dan. To neće štetiti vašem zdravlju kao što se do sada mislilo. Naprotiv, ima čak i mnoge prednosti.
Naime, Kancelarija američke vlade za prevenciju bolesti i promociju zdravih nakiva ovog meseca je objavila da je potpuno u redu, pa čak i zdravo, piti tri do pet šoljica kafe svakog dana. Do tog zaključka su došli na osnovu istraživanja grupe istaknutih nutricionista. Oni tvrde da ljudi koji piju samo jednu kafu dnevno, zapravo trebaju da povećaju unos ovog napitka. Jer, kafa ne samo da nema štetne efekte već može dovesti i do smanjenja rizika od kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa tipa 2. Što znači da ima dvostruku prednost.
Međutim, ono što bi svi konzumenti trebalo da imaju na umu jeste da kafa može da bude dobra za njihovo zdravlje, ali ne i šećer koji uz nju unose. Tako da bi količine šećera, naročito belog, trebalo potpuno izbaciti ili smanjiti na minimalnu dozu.

Podeli

Scroll to Top