Svakodnevni rituali Ive Chu: Kada imamo mir, imamo i radost

Novinarka i influenserka Iva Čuljak, na društvenim mrežama poznatija kao Iva Chu, koju prati nekoliko desetina hiljada ljudi, otkrila nam je kojih pet rutina čine njen dan. Kako bismo se nosili sa svakodnevnim izazovima, Iva preporučuje da u svoj raspored uvrstimo određene aktivnosti kojih ćemo se uvek pridržavati. Ona kaže da se često možemo osećati izgubljeno dok ne kreiramo svoje rutine, pa se danas uz svojih pet osnovnih rutina, oseća mnogo bolje, bilo da je u društvu ili sama. Iako joj svaki dan nije isti, neizostavno je da se na listi nađu razgovor sa sestrom, trening, obaveze i opuštanje sa prijateljima.
Jutro započinjem šoljicom toplog napitka uz glo i to je vreme koje koristim da poslažem sve obaveze koje me čekaju tog dana. Znate, imamo dva tipa ljudi – one koji su ujutru odmah spremni da skoče na noge i druge kojima treba bar sat vremena da bi bili funkcionalni. Ja pripadam ovoj drugoj grupi – kaže Iva uz smeh.

1ichu

Nakon razbuđivanja i pripreme za dan, neizostavan joj je i razgovor sa sestrom Martinom koja više od deset godina ne živi u Evropi. U zavisnosti od obaveza koje ih čekaju, ćaskanje putem društvenih mreža vrlo često im se oduži, ali to je ono što Ivi najviše popravi dan.
– Moja sestra godinama živi na nekim drugim kontinentima i zahvaljujući tehnologiji koju danas imamo ta daljina se zapravo i ne oseti. Navikle smo da se svaki dan čujemo i da obe započnemo jutro virtuelnim razgovorom.
Svoj fizički izgled i dobru formu duguje svakodevnom treningu. Kako navodi, vođenje računa o telu doprinosi i oštrini uma. Sledeći na njenoj listi dnevnih zadataka je odlazak na jogu ili pilates.

2ichu

– To mi je zaista potrebno svakog dana kako bih u miru legla da spavam i u miru se i probudila. Kad imamo mir, imamo i radost. Vodeći računa o svom fizičkom izgledu, osećam se bolje i psihički.
Nakon obavljene fizičke aktivnosti, Ivu čekaju i obaveze koje je isplanirala za taj dan. Kada ih sve reši, neizostavan deo joj je opuštanje sa prijateljima.
– Po obavljanju svih obaveza, svakog dana uživam u druženju sa prijateljicama. To mi često daje insipiraciju za pisanje kolumni. Svima nam se u životu događa toliko različitih stvari na dnevnom nivou koje mogu da nas inspirišu – smatra Iva.

3ichu

Po završetku druženja sa prijateljicama, ona svoj dan privodi kraju opuštajući se uz poeziju i prikupljajući energiju i motivaciju za naredno jutro.
– Kada se uveče ušuškam u svoje ćebe i zapalim mirisne sveće, volim da pročitam nekoliko redova poezije. Nažalost, nemamo uvek vremena za maratonsko čitanje romana, ali definitivno ritual koji ne propuštam je poezija pred spavanje, čisto da um pripremim da ne sanja loše – završava Iva.

Foto: WANNABE Media

Podeli

Scroll to Top