Tamara Paunović: Bela majica je vanvremenska poput male crne haljine

Da je za dobre stvari potrebno vreme, svedoči primer naše manekenke Tamare Paunović koja se pre godinu i po dana upustila u avanturu dizajniranja belih majica sa svojim, TP potpisom. Kako je u svet modne industrije zakoračila već sa šesnaest godina, moda joj se odavno uvukla pod kožu, pa je osnivanje sopstvenog brenda bio logičan naredni korak. Zato svoje iskustvo i osećaj za stil uspešno prenosi na jednostavne odevne komade koje dizajnira sa ambicijom da njen brend jednog dana postane simbol za kvalitetnu belu majicu. Jer ovaj odevni predmet je njen omiljeni deo garderobe u kome se oseća podjednako seksi kao i u maloj crnoj haljini. Najveća satisfakcija njenog rada, za Tamaru su zadovoljni kupci koji joj se vraćaju, a osmišljavanje novih modela smatra zabavnom igrom u kojoj istinski uživa.

Kako ste došli na ideju da počnete da dizajnirate bele majice?

– Dugo sam se bavila manekenstvom, a želela sam da po završetku karijere ostanem u svetu mode. To je jedan od razloga. Drugi je taj što obožavam bele majice i smatram da žena najbolje izgleda u farmerkama i beloj majici. One su nešto poput male crne hajine – uvek vam trebaju. Bez obzira što na našem tržištu sada ima mnogo brendova, a samim tim i mnogo ponuda belih majica nikada nisam mogla da nađem model koji bi mi u potpunosti odgovarao i koji je izrađen od kvalitetnog materijala tako da se ne deformiše posle nekoliko pranja. To su bili glavni razlozi zbog kojih sam pre godinu i po dana odlučila da počnem da dizajniram baš taj odevni predmet.

1p tp 31315

Vaš prvi model mojice sa V izrazom je već prepoznatljiv i žene ga obožavaju. Koliko je bilo teško naraviti tako jednostavan, a opet upečatljiv i svima prijemčljiv model?

– Veoma teško. Kada sam počinjala da radim mislila sam da će sve ići mnogo lakše, a onda sam shvatila da je jednostavne stvari zaista najkomplikovanije napraviti, ali zato one i traju. Dok ta majica nije ušla u proizvodnju, doživela je nebrojeno mnogo promena, a sada je moj najprodavniji model. Žene je vrlo rado nose i često mi kažu da se osećaju jako seksi u njoj, a i meni je ona omiljena.

Koje još modele vaš brend ima u ponudi?

– Nakon tog prvog modela, dizajnirala sam atlet majicu, zatim različite modele od različitih vrsta pamuka prema kojima sam i prilagođavala krojeve. Tu su i majice dugih rukava, zatim dukserice, a potom sam radila i duks haljine dugih rukava, a uskoro će izaći i isti model sa kratkim rukavima. Nove ideje mi stalno dolaze i to uglavnom u kasnim večernjim satima kada volim da osmišljavam šta bih sledeće mogla da uradim, a najzabavnije od svega je što na sve to gledam kao na jednu igru.

2p tp 31315

Zbog čega ste odlučili da svi vaši modeli budu u beloj boji?

– Moj cilj je pre svega da napravim brend. Nisam dizajner i nisam se školovala za to da bih mogla da pravim čitave kolekcije garderove već sebe vidim kao autora. Bela majica i bela boja su mi osnovna inspiracija na osnovu koje se igram i osmišljavam neke slične stvari poput dukseva ili duks haljina. Cilj mi je da jednog dana, prva asocijacija na belu majicu bude moj brend. To je moja želja, za sada sve lepo ide, i nadam se da će se isto tako razvojati i u budućnosti. Po prirodi sam strpljiva, jer mislim da sve što ide polako, a lepo, dugo traje. Dok uspeh do koga dođeš brzo uglavnom bude brzo i zaboravljen.

Vaši modeli su izrađeni od izuzetno kvalitetnog pamuka, koliko vam je teško da dođete do dobrih materijala?

– Veoma teško, ali trudim se. Često mi taj deo posla i oduzima najviše vremena. Ali, volim da se već na prvi pogled vidi da su stvari koje radim kvalitetne i da po tome budu prepoznatljive. Najveći kompliment mi je kada mi žene kažu da kada obuku neku moju stvar da se osećaju kao da nemaju ništa na sebi jer su im prijatne.

3p tp 31315

Osim po prepoznatljivim modelima, vaš brend ima i veoma zanimljiv logo. Ko je autor?

– Logo je nastao i pre nego što sam počela da dizajniram majice. Moja prijateljica Aleksandra Janković i ja smo ga zajedničkim snagama osmislile. To su duga slova TP sa krilima anđela, jer verujem u anđele i mislim da nas oni čuvaju. Tako da i logo, na neki način, podseća na mene.

Da li se kada dizajnirate nove modele rukovodite sopstvenim stilom, i jesu li to stvari koje bi i sami nosili?

– Da, i to se pokazalo kao dobar reper. Jer žene mi se često vraćaju i kupuju nove modele što znači da su zadovoljne kvalitetom prethodnih. I sama sam se uverila u taj kvalitet jer majice koje sam prve proizvela i dalje nosim i one su u odličnom stanju.

4p tp 31315

Pravite li dugoročne planove o tome šta ćete sledeće dizajnirati ili vam ideje dolaze spontano?

– Spontano. Bele majice su malo specifične jer su klasične i ne možeš nešto revolucionarno novo da osmisliš. Često me žene koje nose moje modele pitaju, kada ću da dizajniram nešto novo i onda mi uglavnom to daje inspiraciju da se malo poigram i da smislim novi model. Ono što je najznačajnije, jeste da model prilagodim materijalu. Mnoge majice sam bacila, jer bez obrizira na to što mi se dopao model nisu išle uz određeni materijal. Sada, što se tiče ženskim modela već mogu unapred da prepoznam kojis e materijal sa kojim modelom uklapa. Međutim, nedavno sam počela proizvodnju i muških majica. Prvi model je već u prodaji dok sam drugi morala da bacim, jer kada sam realizovala ideju, nije mi se dopalo kako je sve ispalo. Ali, polako, još se učim.

Gde mogu da se kupe vaši modeli?

– U Positive radnji u ulici Vuka Karadžića i u Supermarket Concept Store-u. Uskoro će moći da se nađu i u Crnoj Gori, u Porto Montenegru.

5p tp 31315

Podeli

Scroll to Top