Tijana Vuković: Ponosna sam što se moje fotografije nalaze u domovima mojih klijenata

Nije potrebno poznavati modnu scenu kako biste primetili fotografski rad Tijane Vuković, autorke čije editorijale i kampanje omogućavaju posmatraču da uživa u pravoj modnoj priči. Ova talentovana Beograđanka tokom studija primenjenih umetnosti otkrila je čarobni svet fotografije i shvatila da je to odličan medij kroz koji može da iskaže svoju kreativnost. Danas je poznata po svojim saradnjama sa renomiranim časopisima, a stavljajući uvek akcenat na kompoziciju i svetlo, njeni radovi nikada ne ostaju neprimećeni. Nedavno je prvi put radila i na filmu „Mač osvete“ što je bio njen prvi „izlet“ u sedmu umetnost odakle je ponela više nego dobre utiske.
U kom trenutku ste shvatili mogućnosti modne fotografije i odlučili da se umetnički izražavate kroz taj medij?
– Tokom studiranja Akademije primenje umetnosti i upoznavanja sa grafičkim dizajnom, istorijom umetnosti i fotografijom, odlučila sam se za taj medij kao način izražavanja.
Šta vam je najinspirativnije u vašem poslu?
– Iznenaditi sebe i naučiti uvek nešto novo je jako bitno i inspirativno.
Nedavno ste prvi put radili na filmu „Mač osvete“ kao Art Photographer, kako vam se dopao taj „izlet“ u sedmu umetnost?
– Uvek me privlače novi izazovi kao što je bio rad na filmu „Mač osvete“ gde sam prvi put imala priliku da radim kao Art Photographer i priželjkujem još sličnih projekata. Zahvalna sam Red produkciji što mi je pružila šansu da budem deo ekipe.
Gde pronalazite inspiraciju?
– Inspiraciju pronalazim u starim časopisima gde se uvek iznova oduševim radom Helmut Newtona. Danas se zaboravlja važnost kompozicije i svetla.
Zbog čega volite svoj posao?
– Srecna sam što kroz moj posao imam priliku da putujem i upoznam divne ljude i ponosna sam što se moje fotografije nalaze u domovima mojih klijenata širom sveta.

6p tv 20515

5p tv 20515

4p tv 20515

3p tv 20515

2p tv 20515

1p tv 29515

Podeli

Scroll to Top