U ovom prelepom ženskom stanu sve je reciklirano ili samostalno napravljeno

Kupovina prve nekretnine i njeno opremanje svakako je jedan od najvažnijih događaja u životu, koji nam pruža lep osećaj postignuća što znaju svi koji su do sada sebi obezbedili krov nad glavom. To je prostor koji se uvek uređuje sa posebnom pažnjom, ali malo ko ima sreće da ovaj zadatak ne mora da obavi sa prilično ograničenim budžetom. Ovo posebno važi za stare nekretnine koje pre opremanja moraju i da se renoviraju.

Ipak, do sada smo se mnogo puta uverili da novac koji ćemo uložiti u uređenje enterijera nije od presudnog značaja za konačan izgled našeg životnog prostora. Najbolji dokaz su preskupe kuće i stanovi koji odišu kičem, ali i skromni domovi u kojima je sve skladno i sa pravom merom. Jedan od najboljih primera da životni prostor može izgledati odlično i bez mnogo uloženog novca dala nam je britanska blogerka Olivia Foster, koja je svoj prvi stan na periferiji Londona opremila uglavnom sa recikliranim ili samostalno napravljenim komadima nameštaja.

Pre nego što se upustila u ovu avanturu, ona je morala potpuno da renovira stan, u kome je menjala gotovo sve – od parketa do braon zidova koje je prekrečila u belu boju. Ova odluka ostavila joj je dovoljno prostora da se poigra sa pastelnim tonovima koji dominiraju u eneterijeru.

Olivia je inače modna blogerka poznata po tome da ume da pronađe odlične komade odeće u second hand shopovima, a sličnim principom rukovodila se i prilikom opremanja svog doma. Tako svoj jednosoban stan sa malom kuhinjom i kupatilom opremila uglavnom sa starim komadima nameštaja kojima je udahnula novi život. Ram za francuski ležaj kupila je na otpadu i prefarbala, umesto noćnih stočića postavila je šarene gajbice za voće dok je od starih pločica napravila stočić u dnevnoj sobi. Takođe, umesto ormara odlučila je da napravi jednostavnu metalnu policu za garderobu.

S druge strane, nameštaj koji je kupila nije skup, ali je efektan. Tu pre svega mislimo na radni sto od pleksiglasa, zatim teddy fotelja i cozy prostirke za pod koje imitiraju krzno. Zahvaljujući ovim elementima, ova prostorija odlično izgleda iako ima čak tri namene, jer je istovremeno dnevna, spavaća i radna soba.

Fosterova je sa posebnom pažnjom uredila kuhinju, koja je mala i skromna, ali vrlo šarmantna. Beli elementi odlično su se uklopili sa policama u boji drveta na koje su takođe stavljene plastiče gajbice. Ono na čemu nije štedela jesu kuhinjski aparati koji uglavnom dolaze sa potpisom brenda Smag, čiji su aparati prepoznatljivi po prelepom dizajnu i živim bojama.
Ako vam je potrebna inspiracije da uredite mali životni prostor sa minimalnim ulaganjem, ovaj stan je najbolji primer.

Tekst: INJournal magazin
Foto: Instagram (@livishome, @oliviabynature)

Podeli

Scroll to Top