Tri male promene zbog kojih ćete se u svom domu osećati kao u spa centru

Da biste se osećali prijatnije u svom domu nisu vam potrebne drastične promene već mali koraci koje svako može da preduzme

Sve rasprostranjeniji holistički pristup životu uči nas da za naše zdravlje nije dovoljno da vodimo računa o ishrani, da redovno vežbamo i da pijemo suplemente već je potrebno da i svoj dom uredimo tako da se u njemu osećamo opušteno i prijatno. Iako možda na prvi pogled uređenje enterijera u kom živimo nije usko povezano s našim zdravljem, činjenica je da smo u banjama ili spa centrima uvek bezbrižni, a razlog tome je okruženje koje je dizajnirano tako da opusti naš nervni sistem.
Izbor nameštaja, boja, osvetljenja, dekoracije i mnogi drugi elementi igraju važnu ulogu u tome kako ćemo se osećati u nekom prostoru. Da biste izvukli maksimum iz svog doma nisu vam potrebne drastične promene već mali koraci koje svako može da preduzme. U nastavku vam otkrivamo tri načina da od svog doma stvorite lepše mesto za život.

OSLOBODITE SE PREDMETA KOJI U VAMA BUDE LOŠE EMOCIJE

Kao što smo već rekli, naše okruženje u velikoj meri utiče na to kako se osećamo. Ukoliko su oko nas predmeti koji u nama bude negativne emocije, to dovodi do napetosti koja se može manifestovati čak i kao ansioznost, kroz bolove u predelu stomaka ili ukočenosti u ramenima. Zato je za početak potrebno da se oslobodite svih predmeta koji u vama izazvaju loše emocije. Ukoliko ih imate u svom stanu ili kući, vreme je da ih se otarasite. Ako je reč o poklonima, koje ne želite da bacite, odnesite ih u podrum ili ih smestite na dno fioke koju retko otvarate da ih ne biste svakodnevno gledali.

POBRINITE SE ZA KVALITET VAZDUHA

Kvalitet vazduha u prostoru u kom živimo ima veliki uticaj ne samo na naše zdravlje već i na to kako ćemo se osećati. Nedostatak kiseonika može izazvati različite tegobe, a najčešće se manifestuje kroz glavobolje. Osim što je potrebno da svoj stan redovno provetravate, potrudite se i da ga oplemenite biljkama. Naš vodič za izbor saksijskih biljaka koje ne zahtevaju mnogo pažnje, a najbolje pročišćavaju vazduh u stanu, možete pogledati ovde.

ISKORISTITE ENERGIJU KRISTALA

Upotreba kristala u uređenju enterijera jedan je od najefikasnijih načina za postizanje mira kada smo kod kuće jer oni imaju ulogu neke vrste stalnog podsetnika kako bi trebalo da živimo i kakvom bi energijom trebalo da zračimo. Zbog toga su važan deo Feng Shui kulture, a postoji čitava paleta različitih kristala kojima možete pronaći savršeno mesto u svom domu – ametist, rozenkvarc, topaz, gorski kristal… Svaki od njih unosi posebnu energiju, pa tako rozenkvarc isijava ljubav, ametist simboliše strast u smislu posvećenosti zadatim ciljevima i snažno utiče na kreativnost na svim poljima. Uzmite u obzir i citrin, za koji se veruje da ima najsnažniji uticaj kada snove treba pretvoriti u realnost dok je žad čuvar porodice i prijatelja, a gorski kristal unosi pozitivnu energiju u dom i simbol je životne vitalnosti.
Zato pronađite mesta za kristale u svim prostorijama vašeg doma i smestite ih tako da budu vidljivi i na mestima koja su na direktnom izvoru svetlosti, jer im je ona neophodna da bi se punili i praznili, a samim tim i imali bolje dejstvo na prostor.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @juliesfi
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top