Ove nedelje pravimo veganski sladoled od bobičastog voća

Sladoled je bez sumnje omiljena letnja poslastica čija je jedina mana to što sadrži visok procenat šećera i rafinisanih masti koji nisu najbolji za naše zdravlje. U skladu s tim, poslednjih godina imamo sve više zdravih verzija ove poslastice koje se pripremaju bez mleka i veštačkih zaslađivača, a uglavnom sadrže namirnice koje imaju niz benefita za naš organizam. To je i glavni razlog zašto, bez obzira na ogromnu ponudu, i dalje volimo da pripremamo domaći sladoled.

Nakon što smo prethodno s vama podelili recept za veganski sladoled od čokolade, sada je na redu zdrava verzija voćnog sladoleda. Reč je o poslastici čija su baza banane i bobičasto voće, a sadrži i đumbir i nanu koji joj daju pikantan ukus. Možete je konzumirati kao dezert ili slatku užinu, ali i umesto doručka jer sadrži niz hranljivih materija. Bobičasto voće spada u najmoćnije antioksidante zbog čega je jedna od najboljih stvari koju sebi možete da priuštite kada želite da nahranite kožu iznutra dok đumbir i nana ubrzavaju metabolizam i imaju protivupalna svojstva.

Sastojci:
150gr smrznutog bobičatog voća (možete koristiti bilo koje bobice)
1 banana
3 kašike ružine vode (možete koristiti i običnu vodu)
3-4 lista sveže nane
1/2 kašičice sveže narendanog đumbira
100gr kokosovog mleka
2 kašičice meda

Priprema: Stavite u blender bobičasto voće, bananu, ružinu (ili običnu) vodu, đumbir i nanu i mutite dok ne dobijete kremastu teksturu. Smesu ravnomerno podelite u kalup za sladoled.
U činiji pomešajte kokosovo mleko i med pa dodajte u kalup. Čačkalicom lagano pomešajte dve smese i odložite sladoled u zamrzivač na najmanje pet sati.

Tekst: INJournal magazin
Recept i foto: @helloglowblog

Podeli

Scroll to Top