Vesna Zadro: Glavna zagrebačka „Frajerica“

Titulu glavne frajerice u Zagrebu poslednjih godinu dana sa ponosom nosi Vesna Zadro, dizajnerka nakita koja stoji iza brenda „Frajerica Handcrafted Jewelry“. Svoju ljubav prema ručnoj izradi ogrlica i drugih komada, ova talentovana devojka početkm 2015. pretočila je u mali projekat koji je za kratko vreme osvojio srca žena u Hrvatskoj, a postaje sve popularniji i u regionu. Ključnu podršku u razvoju brenda dizajnerki je pružio zagrebači concept store DBOxX u kome se mogu pronaći komadi sa njenim potpisom. Razgovarali smo sa Vesnom koja nam je otkrila svoje planove za 2016. kada planira da proširi proizvodnju.
Kako je nastao brend „Frajerica Handcrafted Jewelry „?
– Od malih nogu sam volela da izrađujem razne predmete, a među njima je bilo i nakita. Usput sam i maštala da ću hodati ulicom i na prelepoj ženi videti komad mog nakita ili će isti stajati u izlogu neke fensi radnje i mamiti poglede prolaznika. Međutim, krenula sam drugim putem i svoju strast prema dizajnu i handcraftu ostavila po strani, te sam u retkim prilikama znala da izradim komad nakita kao poklon za rođendan meni dragim osobama. Početkom ove godine slučajno sam dobila poziv da izložim nakit u jednom prodajnom prostoru i tako je sve krenulo. Kako su reakcije bile pozitivne, a ja sam po struci projektni manadžer to je bila dobra prilika da napravim korak dalje, pa sam udružila ljubav prema ručnoj izradi nakita i znanje u struci u vlastiti mali projekat „Frajerica Handcrafted Jewelry“.

2f 211215

Jeste li zadovoljni prvim reakcijama publike?
– Da, jako sam zadovoljna. Na moje iznenađenje reakcije su veoma pozitivne. Iznenađeni su s neobičnim dizajnom ogrlice, sviđa im se ime branda i poruka koju on nosi.
Po čemu ćete pamtiti prvu godinu poslovanja?
–  S obzirom na to da sam celu priču pokrenula početkom ove godine bez posebnog plana, može se reći da je godina bila dosta uzbudljiva, turbulentna, zahtevna i slobodno ću reći uspešna jer je zaževeo projekt koji je dugo pritajeno čekao da ugleda svetlo dana. Iskreno, na početku 2015. nisam niti u snu mislila da će godina krenuti u smeru u kojem je krenula.
Nakit sa vašim potpisom može se naći u zagrebačkom DBOxX-u, koliko vam znači saradnja sa tim concept store-om?
– Mnogo mi znači njihova podrška. Reč je o profesionalcima koji poznaju pravila marketinga, pozicioniranje proizvoda i slično. Sjajan su vetar u leđa mojim nastojanjima da oživim svoj projekat. Moram da istaknem da većina dizajnera nema dovoljna znanja, iskustva i resursa da samostalno razvije svoj proizvod u punom potencijalu i da ga uspešno predstavi publici. Zato uloga jednog ovakvog concept store-a može biti presudna i za renomiranog dizajnera, a kamoli ne za početnika kao što sam ja.

5f 211215

Jeste li spremili posebnu ponudu za novogodišnju noć?
– Da, spremila sam, ali mi se baš dopala, pa sam je uvrstila u redovnu zimsku ponudu, jer nisam mogla da dočekam Novu godinu. Za sledeću, obećavam poseban program.
Kakav je nakit, po vama, must have za doček 2016.?
– Lično volim da kombinujem dominantan komad nakita sa basic odevnom kombinacijom, zato bih za doček 2016. godine svim „Frajericama“ preporučila neki raskošan i upadljiv komad nakita uz jednostavnu odeću i dobru potpeticu i frizuru.
Kakvi su vaši planovi za narednu godinu?
– Planiram naravno novu kolekciju, ali ovaj put ću se oprobati sa materijalima sa kojima nisam do sada radila. U izradi su i „Frajerica“ majice, kao i nova ambalaža proizvoda. Svakao detalje ćete saznati na vreme.
Kada bi sledeća godina bila u pola dobra kao prethodna, iskreno bila bih presrećna, ali naravno treba visoko postaviti ciljeve, pa očekujem da će biti i bolja.

4f 211215

Napomena: Posetite našu Facebook stranicu! Sve čitaoce intervjua očekuje nagradna igra na Facebook-u, a najuspešniji će dobiti na poklon Pink Lady ogrlicu sa fotografije. 

Podeli

Scroll to Top