Vladimir Simić otkriva nove tendencije u bojenju kose

Nicole Richie već nekoliko sezona nosi pastelne boje kose, ali priznajemo, na to nismo polagali previše pažnje. Međutim, kada su Kylie Jenner, Kaley Cuoco i Ellie Goulding obojile kosu u pastelne tonove i kada su potom na revijama cruise kolekcija modnih kuća Louis Vuitton i Gucci prošetali modeli sa upečatljivom kosom u boji bombona, nismo mogli da zaobiđemo ovaj trend.
Poznati prestonički frizer Vladimir Simić, vlasnik salona „Indigo Hair Studio“ objasnio nam je kome se preporučuju ove upečatljive nijanse.
– Pastelne nijanse su zanimljive i preporučujem ih mladim devojkama. Ne mora da se farba čitava kosa već ti tonovi mogu da budu interesantni i u vidu pramenova. Dobro su rešenje i za devojke koje imaju omre. Pošto ta tehnika farbanja više nije u trendu, pastelnim tonovima bi svoju frizuru mogle da učine modernom – objasnio nam je Vladimir i dodao:
– Da bi se dobile pastelne nijanse podloga mora da bude bela i jako je važno da se vodi računa o tenu klijentkinje. Devojke svetle puti bi trebalo da izaberu bledo sive ili zelene nijanse, za one sa malo rumenijim licem pravi izbor su bebi roze ili boja kajsije, dok tamnim ili preplanulim damama najbolje pristaju plava ili bebi zelena boja.

1p vl 27615

Omiljeni frizer Biljane Tipsarević, Sare Jovanović, Tamare Dragičević i mnogih drugih poznatih dama dao je korisne savete i ženama koje se neće odvažiti da ove sezone ponesu pastelne tonove.
– Trenutni trend su prirodne nijanse plave kose. Dakle, preporučuju se nežne boje peska ili kapućina dok žute tonove treba izbegavati. Brinete i crnke nisu toliko aktuelne ovog leta, ali svakako da žene trebaju da biraju boju kose prvestveno u skladu sa svojim tenom.
Kada je reč o tehnikama farbanja, svetska scena nam donosi još jednu novinu. Zato, drage dame, zaboravite na omre i balayage jer je 3D tehnika novi trend koji je zavladao svetom.
– Najaktuelnija tehnika farbanja je takozvana 3D tehnika koja još nije zaživela kod nas. U pitanju je veoma zahtevno farbanje prilikom koga se kosa deli u vidu zvezde. Zahvaljujući ovom metodu dobija se efekat punije i zdravije kose. Kada se odlučite za ovu vrstu bojenje, kosa će vam izdaleka izgledati jednobojnom, ali će se izbliza primećivati mnogo pramenova različitih nijansi iste boje.

2p vl 27615

Podeli

Scroll to Top